/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 2020-as FIA WTCR biztonsági autója

2020. június 30. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Nemcsak a versenyben, hanem a biztonságot illetően is élen jár majd a Honda a FIA WTCR 2020-as szezonjában, a biztonsági autó ugyanis egy Honda Civic Type R Limited Edition lesz.

A Type R Limited Edition Safety Car üde színfolt lesz a versenypályákon, hiszen Sunlight Yellow fényezésben tündököl, és 20 colos kovácsolt BBS alufelniken, illetve Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokon gördül. További érdekesség a kétrészes, úszóágyazású tárcsákra épülő fékrendszer és a puritánabb, egyszersmind sportosabb utastér. Ezekkel a módosításokkal 47 kg-os tömegcsökkentést értek el a mérnökök a GT változathoz viszonyítva.

Az új Limited Edition mozgatását a Civic Type R 2.0 VTEC TURBO erőforrására bízták, ami nem kevesebb, mint 320 LE-t (6500 f./perc) és 400 Nm-t ad le. A gép így mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára és rugalmassága is kiváló. A Civic Type R Safety Car grafikája a „Vanuf” néven ismert belga művész munkája, miként jó pár korábbi hivatalos Honda túraautóé is.

A WTCR 2020-as, hatfordulós évada szeptember 12-én Ausztriában, a Salzburgringen rajtol el, ahol négy Honda Civic Type R TCR is felsorakozik a rajtrácson.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/