/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 250 méteres Land Rover Defender

2018. április 11. 10:35   |   Autoblog
címkék:  

A Francia Alpokban, a civilizációtól messze, egy havas hegyoldalon készült el a Defender több mint 250 méteres kontúrrajza. Az egyedi hóalkotással köszöntjük a Land Rover Világnapot: április 30-án lesz pontosan 70 éve, hogy az eredeti Land Rover a világ szeme elé lépett az 1948-as Amszterdami Autószalonon.

Az egyedülálló alkotás azt a pillanatot idézi meg, amikor a Rover műszaki igazgatója Maurice Wilks először vázolta fel az eredeti Land Rover körvonalait a Red Wharf Bay homokjába, előadva ötletét fivérének, Spencer Wilksnek, a Rover ügyvezető igazgatójának. Az úttörő koncepció a ‘Land Rover’ nevet kapta, körvonalaiba nem nehéz belelátni a modern Defendert.

A Land Rover közös ünneplésre hívja a márka rajongóit: a Land Rover Világnap eseményeit online közvetítésen követhetik nyomon világszerte. Az adásban mindazok szerephez jutnak, akik nélkül nem valósulhattak volna meg a világ kedvenc terepjárói, akik megálmodták és megvalósították a Land Rover úttörő technológiáit, a Series modellektől kezdve az ikonikus Defenderen át a Range Rover 1970-es, majd a Discovery 1989-es bevezetéséig.

Simon Beck hóművész, aki gyalogosan tapossa bele hatalmas geometrikus alkotásait a hóba, a fagypont alatti hőmérséklettel dacolva hozta létre az ünnepségsorozatot útjára indító Defender sziluettet 2700 méteres tengerszint feletti magasságon a Francia Alpokban, La Plagne-nál. A magaslati Defender megalkotásához Beck összesen 20 894 lépést tett meg, és nem kevesebb mint 16,5 kilométert gyalogolt a Francia Alpokban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/