/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 440 lóerős gyári Mitsubishi

2014. március 27. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

A Mitsubishi UK immár a sokadik Lancer Evolution FQ gyári tuning kivitelt dobja piacra a szigetországban, amelyek máshol nem kaphatók. A legújabb verzió a Mitsubishi Motors UK 40 éves fennállását ünnepli és nem kevesebb, mint 440 lóerős. Egy picit irigyek vagyunk.

A Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR minden idők legerősebb gyári garanciás Mitsubishije, a típus rajongóinak kötelező darab. Márpedig Evo fanből igen sok van a szigetországban. Persze nem lesz könnyű az erősen limitált széria egyik darabjához hozzájutni, ráadásul a vételára is magas, 50 ezer font. Más kérdés, hogy az FQ-440 MR egy igazi bestia, veszélyes minden szuper-sportkocsira.

A Lancer Evolution hajtásláncát nagynevű gyártók kiváló alkatrészeivel módosították. A gyári feltöltő például egy HKS turbónak adta át a helyét, a leömlő és a sportkipufogó-rendszer, valamint a szívó- és intercooler csövezés pedig a Janspeedtől érkezett. Az új részegységek működését átprogramozott motorelektronika koordinálja, melynek révén a sofőr 440 lóerő (6800 ford./percnél) és 558 Nm nyomaték (3100 ford./percnél) fölött rendelkezhet. Az erő egy hatfokozatú duplakuplungos sportautomata váltón keresztül jut a négy kerékre.

A felpaprikázott Mitsubishi megállításáról a versenysportból ismert Alcon cég fékrendszere gondoskodik, elöl 6-dugattyús féknyergekkel. Az Eibach rugókkal szerelt felfüggesztés elöl 35, hátul 30 mm-rel mélyebbre süllyesztett, mint a gyári kivitel. Ezen kívül a tengelyvégeken 18 colos BBS felnik forognak, adaptív bi-xenon fényszórók világítják az utat, és PIAA motorsport szilikon ablaktörlők tisztítják a szélvédőt.

Az utastérben többek között bőr Recaro kagylóülések, multifunkciós bőr sportkormány, SD kártyás, érintőképernyős navigációs rendszer és Rockford Fosgate audiorendszer kapott helyet.

A Lancer Evolution X FQ-440 MR kizárólag fehér színben lesz elérhető. Az ára 50 ezer font, amihez 3 éves vagy 36 ezer mérföldes garancia párosul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/