/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: az 50. évfordulós Dodge Challenger

2019. december 22. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

Manapság az izomautók aranykorát éljük, a Dodge pedig különleges kiadással ünnepli meg ikonikus modellje, a Challenger 50. születésnapját.

Amikor a Dodge Challenger ötven évvel ezelőtt piacra lépett, egy olyan dolgot tudott, amit a konkurensek nem: a motorok legszélesebb kínálatával rendelkezett a 3,7 literes Slant Sixtől a félelmetes, 7 literes ’elefánt’ HEMI-ig. Ma ugyancsak a Dodge gyártja az iparág legerősebb benzinmotorjait, a 3,6 literes Pentastar V6-ostól a Challenger SRT Hellcat Redeye 797 lovas 6,2-es kompresszoros aggregátjáig.

A Dodge Challenger 50th Anniversary Edition a típus színes történelmét ünnepli, és klasszikus karosszéria-fényezésekkel, Shaker motorháztetővel, egyedi könnyűfém keréktárcsákkal és belső kiegészítőkkel emlékeztet az ősre.

A funkcionális, jellegzetes formájú légbeömlővel ellátott Shaker motorháztető most először jelenik meg a Challenger Widebody modellen. A HEMI motorral hajtott R/T, R/T Scat Pack és R/T Scat Pack Widebody kiviteleken színre fújt kivitelben pompázik. Ahogy a neve elárulja, a legendás, hideg levegőt befogó Shaker beömlő kiáll a motortérből és mivel az erőforrásra van ráépítve, annak minden mozgását lekövetve menet közben rázkódik.

A Shaker géptető Mopar hideg levegő szívórendszerrel, kúp alakú sport légszűrővel és optimalizált airbox-szal együtt érkezik. Az Air Catcher, azaz légnyílással ellátott belső fényszórók megvilágított „50” logót viselnek.

Mindegyik 50. évfordulós modell selyemfényű fekete motorháztetővel, tetővel és csomagtérajtóval gördül le a gyártósorról. Az ugyancsak fekete tankajtón pedig „Fuel” felirat olvasható. A hűtőmaszkon és a hátsó spoileren egyedi 50. évfordulós feliratok vannak, s a sárvédőket is egyedi emblémák díszítik. Az egyedi, 20 colos Gold School felnik mögött Brembo fékrendszer látszik, fegyverszürke féknyergekkel.

Az arany évfordulóra egy új színt is kikevertek a Challengerhez, mégpedig a Gold Rush árnyalatot. Ez a másik 6 színhez csatlakozik, amelyek az 50th Anniversary Edition modellekhez elérhetőek (Frostbite, Hellraisin, Sinamon Stick, TorRed, F8 Green, Go Mango). A Challenger 1970-ben jelent meg az utakon, így mind a 6 különböző színárnyalatból 70 darab autó lát majd napvilágot, összesen 1960 darab. Az utastér prémium kivitelű, fekete nappabőr/Alcantara kárpitozással és valódi karbon betétekkel.

A Dodge a Challenger GT RWD, R/T Shaker, R/T Scat Pack Shaker és R/T Scat Pack Shaker Widebody modellekhez teszi elérhetővé az 50. évfordulós csomagot, melynek az alapára 4995 dollár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/