/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 70-es évekbe visszarepítő új Lotus

2021. szeptember 24. 13:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Ant Anstead és Jenson Button személyéhez köthető brit Radford nemrég mutatta be modern Lotus sportkocsiját, amiből most egy különleges, radikális kivitel is készült. A Radford Type 62-2 John Player Special ikonikus fekete-arany fényezésével a 70-es évek híres versenyautóit juttatja eszünkbe. A JPS Type 62-2 modellből összesen csak 12 darabot fognak készíteni, így az exkluzivitás garantált.

A Radford 62 darabot fog összeszerelni a Lotus Type 62 modern interpretációjának tekinthető Lotus modellből, s minden darabot a tulajdonosa igényeinek megfelelően állítanak össze. A 62 autóból 12 darab lesz JPS specifikációjú. A JPS a Classic és a Gold Leaf mellett a harmadik, egyben a legutolsó Type 62-2 modellváltozat lesz.

A JPS Type 62-2 az ikonikus John Player Special festés modernizált változatát viseli, amely minden idők egyik leghíresebb versenyautó festése volt. Ilyen ékesítette például Emerson Fittipaldi Lotus Type 72D kocsiját, amivel öt futamgyőzelmet és egy bajnoki címet is szerzett az 1972-es Formula 1 szezonban. A fekete-arany dukkó egészen 1986-ig díszítette a Lotus Formula 1-es versenyautóit, többek között Ayrton Senna Lotus 98T versenyautóján is feltűnt.

A Radford JPS Type 62-2 a legextrémebb verzió; könnyebb, gyorsabb és még közelebb áll egy versenyautóhoz, mint a többi Type 62-2 modell. 3,5 literes kompresszoros V6-os motorja 600 lóerőt ad le, AP fékrendszere 36 cm átmérőjű karbon kerámia tárcsákkal dolgozik, emellett Dymag szénszálas keréktárcsákat és Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsokat kapott.

A JPS kivitel dizájn és aerodinamika tekintetében is különbözik a többi Type 62-2 modelltől. Az első splittere még nagyobb, akárcsak a motort hideg levegővel ellátó oldalsó légbeömlői, s a hátsó diffúzora is extrémebb kialakítású.

A Radford Type 62-2 gyártása ez év végén indul, az első szerencsések a jövő év elején juthatnak hozzá a kocsijukhoz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/