/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a 80-as évek legőrültebb amerikai sportkocsija

2020. január 17. 14:00   |   Autoblog
címkék:  

A Vector W8 Twin Turbo kétségtelenül a legabszurdabb szuperautó, amely a 80-as években napvilágot látott. Egy Lamborghini Countach hétköznapi kocsinak tűnt mellette. Az extrém külsejű és teljesítményű csodagépből ráadásul 1989 és 1993 között összesen csak 17 darab készült, ezért ma egy-egy példány hatszámjegyű összegért cserélhet gazdát.

Ez az 1989-ben megrendelt lila példány a 009-es sorozatszámot viseli és 1991-től az eredeti tulajdonos birtokában volt, aki nagyon vigyázott rá és keveset ment vele. A Vector órája (képernyője) csupán 2268 mérföldet mutat (3650 km). A szupersportkocsi újszerű állapotban van, például rajta van az eredeti plexi rendszámtábla-tartó, de megvan hozzá a gyári szerszámkészlet, az összes dokumentáció és az autó bemutatója is egy VHS kazettán.

A W8 Twin Turbo az autós kártyák aduásza volt, az ülés mögé keresztben beépített, Corvette-eredetű feltöltött 6 literes V8-as motorja ugyanis 625 lóerőt és 880 Nm nyomatékot adott le. A GM-től származó 3-fokozatú automata váltóval az ék alakú masina 4,2 másodperc alatt sprintelt 96 km/órára és a gyár közlése szerint elérte a szédületes 389 km/órás végsebességet is.

A döbbenetes formájú Vector W8 a vadászrepülőgépek cockpitjára emlékeztető kabinjával is ámulatba ejtett mindenkit. A rengeteg gombbal és kapcsolóval teleszórt pulton egy folyadékkristályos kijelző szolgált fő műszeregységként, de iránytűt és óraszámlálót is tettek rá. A két Recaro kagylóülést középre rendezték, a váltókart pedig a sofőrtől balra helyezték el.

Ez a lila Vector W8 Twin Turbo eladósorba került, az RM Sotheby’s aukcióján kerül kalapács alá. Az árát 300 és 450 ezer dollár körülire becsülik, ami igazán nem sok a 80-as évek egyik fantasztikus vadhajtásáért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/