/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a BMW 5-ös új korszakba lép

2023. március 16. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

A BMW 5-ös limuzin nyolcadik generációja néhány hónapon belül világpremierjét ünnepli. A népszerű üzleti limuzin most először tisztán elektromos kivitelben, i5 típusnév alatt is elérhető lesz. Sőt, a kombiból is készítenek villanyhajtású verziót.

P90497499-highRes

A rugalmas hajtáslánc-architektúrának köszönhetően az új BMW 5-ös limuzin tisztán elektromos meghajtással, plug-in hibrid hajtáslánccal és rendkívül hatékony, 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával felvértezett benzin-, illetve dízelmotorokkal is elérhető lesz.

Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke a vállalatcsoport március 15-i konferenciáján újabb részleteket jelentett be az új BMW 5-ös sorozat kapcsán, kiemelve, hogy a BMW 5-ös limuzin tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellként is megérkezik az utakra. „A villanyhajtású BMW i4 M50 kézzelfogható bizonyítékul szolgál arra, hogy a BMW tökéletesen egyesíti a dinamikus menetteljesítményt az elektromos mobilitással. 2022-ben világszerte ez lett a legkeresettebb BMW M modell. Az új BMW 5-ös sorozat portfólióján a BMW M GmbH tisztán elektromos meghajtású, teljesítményre optimalizált modellváltozata is megtalálható lesz” – fogalmazott.

Oliver Zipse továbbá azt is bejelentette, hogy az új BMW 5-ös Touring jól ismert motorpalettája újabb technológiával bővül. „A BMW 5-ös Touring rendkívül népszerű, kiváltképp Európában. 2024 tavaszától ezért tisztán elektromos meghajtással is elérhetővé válik, szegmensében határozottan egyedi ajánlatot kínálva” – mondta a BMW AG igazgatótanácsának elnöke. A BMW i5 limuzin és a BMW i5 Touring érkezésével a BMW Group szisztematikusan bővíti tovább tisztán elektromos modellpalettáját.

Az új BMW 5-ös limuzin kizárólag a BMW Group dingolfingi gyárában készül majd. Az alsó-bajorországi létesítmény a vállalatcsoport legnagyobb gyára Európában. Az új 5-ös BMW sorozatgyártása épp abban az évben veszi kezdetét, amelyben az üzem működése 50. évfordulóját ünnepli: a BMW márka modellsorozatai 1973 óta gurulnak le itt a gyártósorokról.

Az új BMW 5-ös limuzin piaci premierjét világszerte 2023 októberében tartják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/