/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a BMW M2 CSL

2020. december 29. 17:05   |   Autoblog
címkék:  

A BMW M2 legkeményebb verziója, a CS tavaly novemberben mutatkozott be Európában és tervben volt egy még radikálisabb CSL kivitel megalkotása is. Idén azonban leálltak az M2 gyártásával, így a csúcsmodell sem valósult meg. Egy BMW-rajongó azonban megépítette magának a nem hivatalos CSL verziót.

A BMW 2016 májusában leplezte le a 2002 Hommage tanulmányt, amely történetének egyik leginkább meghatározó modellje, a BMW 2002 turbo előtt tisztelgett. Majd még ugyanebben az évben, a Pebble Beach Concours d’Elegance kiállításon előállt a 2002 Hommage új változatával, amely újabb emléket állított a világ első turbófeltöltésű motorral hajtott sorozatgyártású modelljének. A karosszéria ezúttal narancs fényezést kapott, visszautalva a 70-es években futott, Jägermeister által szponzorált versenyautókra. Ezért a második 2002 Hommage tanulmány a Turbomeister nevet kapta.

A 2018-as évjáratú BMW M2 Competition tulajdonosa, Shmarc150 – aki az ismert youtuber Shmee150 (Tim Burton) menedzsere –, mindenképpen ezt a Turbomeister színsémát szerette volna az autóján viszontlátni. A munkát a brit Topaz Detailing végezte, az eredmény fantasztikus lett. A 2002 palettáján szereplő eredeti narancs színt használták (Inka 22), amelyet feketével kombináltak.

A kocsinak egyébként minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy CSL-nek lehessen hívni. A felfüggesztés és a fékrendszer átépítésével, valamint szénszálas alkatrészek alkalmazásával az M2 tömegéből 110 kilogrammot faragtak le, így az csaknem olyan könnyű lett, mint az első és legnagyszerűbb CSL modell, az E46 M3 CSL. A karbon tetőt az Alpha-N szállította, a küszöbök az AC Schnitzer termékei, a diffúzor és a titánium kipufogórendszer pedig az Akrapovictól érkezett. A 19 colos felnik különösen könnyűek, BBS gyártmányok.

A 3 literes, S55 kódú biturbó hathengeres motort is feltuningolták, amely ezek után 520 lóerőt és 660 Nm nyomatékot ad le (+110 LE és 110 Nm). A jelenlegi M3 Competition modellnél is izmosabb M2 CSL kevesebb, mint 4 másodperc alatt sprintel 100 km/órára és biztosan eléri vagy meg is haladja a 300 km/órás sebességet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/