/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Citroen 36 éves koncepciója

2016. május 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A francia autógyártók néha elég merész elképzelésekkel állnak elő. Ilyen volt az 1980-as Párizsi Autószalonon bemutatott Citroen Karin is, mely egy háromüléses, középkormányos, szögletes, de lapos csúfság volt, amit csak a poén kedvéért készített a gyártó.

A franciák nem csak végtelen mennyiségű hajlított formát tudnak összeállítani egyetlen autóban, hanem övék a legtöbb szögletes elemet tartalmazó koncepció elismerése is.

A Citroen sokkolta a közönséget, amikor az 1980-as Párizsi Autószalonon előállt Karin koncepcióautójával. A később piramisnak is csúfolt négykerekű nem nyerte el az emberek tetszését, pedig tele volt az akkori korban ultramodernnek számító technikákkal.

Ilyen például a DS-féle hidropneumatikus felfüggesztés, a pillangó ajtók, a katódsugárcsöves képernyő a különleges kormány mögött vagy épp a raklapnyi gomb, a műszerfal körül és az ajtókon.

A háromüléses kabin középső fotele volt a vezetőé, ami több mint egy évtizeddel megelőzte a máig híres és keresett McLaren F1 azonos megoldását. A baj ezzel cska az volt, hogy így semmiféle hasznos rekesz vagy tároló nem jutott az autóba. A másik furcsaság a világ legkisebb teteje volt, amely csupán akkora területű lett, mint egy A3-as papírlap.

Szerencsére a gyártó sem gondolta komolyan a modellt, csupán azért állt elő vele, mert abban az évben épp semmi újdonsággal nem készült, és nagy égés lett volna pont hazai pályán semmi újat kiállítani.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/