/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a félelmetes Toyota Prius

2018. november 19. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

Elképzelésünk sincs, hogy mi késztet valakit arra, hogy forgótárcsás M61 Vulcan ágyút szereljen egy Toyota Priusra. Egy ilyen katonai applikációhoz egy pickup sokkal inkább megfelelt volna. De Amerikában járunk, ahol semmi sem lehetetlen.

toyota-prius-with-m61-vulcan 2

Az M61 Vulcan ágyú jellemzően az F16, F18 és F22 vadászrepülőgépek tartozéka, s nem a kíméletességéről híres. Percenként 6600 darab 20 milliméteres töltényt lő ki, amivel gyakorlatilag bármit pillanatok alatt a földdel tesz egyenlővé. Mivel egy 20 mm-es töltény ára 27 dollár, egyetlen percnyi tüzelés 2970 dollárba kerül. Fájdalmas.

A kávégyártó Black Rifle Coffee Company (BRCC) beszerzett egy M61-est és felrakta egy hibridhajtású Toyota Prius tetejére, megalkotva a tökéletes céges autót. Több mint 160 órát dolgoztak a projekten, melynek során a kocsi belső teret kipakolták és bukóketrecet hegesztettek be, amelyre fel tudták erősíteni az ágyút. Az építők a fegyver működtetésén is változtattak, a gyújtószerkezet például elektronikus.

toyota-prius-with-m61-vulcan

A Priust katonai járművé átépíteni nem volt egyszerű feladat, különösen úgy, hogy közben egy nagyteljesítményű fegyvert is elektromos működésűre alakítottak át. De miért egy Prius volt a donor? Mert egy Ford F-150 Raptor túl drága lett volna.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/