/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: A Ferrari F40-ek alfája

2019. február 03. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A ’80-as évek egyik legmeghatározóbb autója a Ferrari F40, melyre a mai napig vágynak nem csak a modellel együtt öregedők, de a fiatalok és idősek egyaránt. Most az egyik legvadabb gyári F40-es kerül árverésre, az LM változat, ami több híres versenyen is megfordult.

Ha létezik király a Ferrari F40-esek között, akkor az alábbi, 74045 kasztniszámú LM variáns lehet az, mivel egyike az összesen 19 darab F40-esnek, melyek megkapták az LM vagy Competizione kezelést a Michelottotól. Ettől még persze nem egyedi, csak ritka, azonban ez a kasztnikódú F40-es a harmadik, amit a Ferrari legyártott, így ezt a példányt alapvetően csak tesztjárműként használták.

Ráadásul elég hosszú versenymúlttal rendelkezik: 1995-ben és ’96-ban részt vett a Le Mans-i 24 órás viadalon (első alkalommal tizenkettedikként intették le, de a GT1-es kategóriában a hatodik helyen végzett), többször volt látható a Global GT sorozatban és megnyerte a ’95-ös Anderstorp 4 órás versenyt.

Az F40 LM gyári társaihoz képest nagyobb turbófeltöltőket és turbóhűtőket, továbbfejlesztett Weber-Marelli befecskendezőrendszert és fékeket, verseny váltóművet kapott. Kasztniját átalakították és plusz merevítésekkel tették feszesebbé. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy hány lóerőt teljesít, de állítólag több mint 700 paripa dolgozik a V8-asban a gyári 471 helyett.

A versenykék színben pompázó különlegesség február 6-án kerül árverésre az RM Sotheby’s párizsi rendezvényén, ahol eredeti váltóját, valamint egy komplett szett kereket is átadnak vele együtt a győztes licitálónak, aki valószínűleg 4,5-5,5 millió eurót (1,43-1,74 milliárd forintot) fog megadni érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

jako
2019-02-03 - 08:05

gyönyörűek ezek az autók, de nekem akkor is gyerekkorom óta a kedvencem, a Ferrari 246 (dino) ami a minden lében két kanálban is “szerepelt”


*/