Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a gyári tuningos Toyota Supra

2019. február 11. 12:30   |   DG
címkék:  

Nagyjából három héttel ezelőtt ünnepelte világpremierjét az új Toyota GR Supra, s most megérkezett hozzá az első tuningcsomag. Nem is akárhonnan, hanem a Toyota házi nemesítőjétől, a TRD-től. A változtatások jelenleg az optikára szorítkoznak, a 3 literes motorhoz egyelőre nem nyúltak hozzá.

A Supra TRD verziója, ami a hangzatos Toyota GR Supra Performance Line Concept TRD nevet kapta, számos szénszálas aerodinamikai elemmel gazdagodott. Előre nagyméretű terelőlapokkal ellátott lökhárítót tettek fel, oldalra pedig vaskos küszöbidomokat csavaroztak, amelyek növelik a leszorítóerőt és elsimítják a légáramlatokat. A hátsó tengelyre ható felhajtóerőt a nagyobb csomagtartó spoiler és az oldalsó terelőlapokkal kiegészített hátsó szoknya csökkenti. Az újonnan felszerelt elemek révén a Supra még stabilabban viselkedik nagy sebességnél és dögösebben is mutat.

Természetesen a gyári kerekeket is kicserélték, mégpedig könnyű és merev, kovácsolt 19 colos szettre, amely „hálós” dizájnjával sokat dob a kocsi megjelenésén. Mindez természetesen még nem a vége, a TRD már dolgozik a felfüggesztés és a fékrendszer optimalizálásán, s minden bizonnyal a motor izmosítása sem várat sokáig magára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!