/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a hatkerekű romboló

2018. szeptember 27. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Aligha lesz egy jármű „amerikaibb”, mint a Hennessey által kerékre állított Goliath 6×6. A minden visszafogottságot nélkülöző, hatalmas kiterjedésű, benzinpusztító kisteherautó hat meghajtott kerékkel és minimum 700 lóerővel szaggatja az aszfaltot. Csak 24 darab készül belőle és 375 ezer dollárba kerül.

A Mercedes-AMG G 63 6×6 sikerén felbuzdulva sokan megépítették a maguk háromtengelyes szörnyetegét, a texasi tuner, a Hennessey már két ilyen járművet is kerékre állított. Az első volt a Ford pickup alapú VelociRaptor 6×6, majd utóbb megszületett a Goliath 6×6, melyhez az alapot a legújabb Chevrolet Silverado Trail Boss Z71 pickup szolgáltatta.

A Hennessey szó szerint új szintre emelte a kisteherautót, ugyanis nemcsak plusz egy tengellyel látta el, hanem 20 centiméterrel meg is emelte. Teljesen új hátsó felfüggesztést tervezett hozzá, s a tengelyvégekre 20 colos kerekeket szerelt bütykös BF Goodrich gumikkal. A plató is egyedileg kialakított, s természetesen a bukócső, illetve a kiegészítő LED-es fényhíd sem maradt le.

A brutális megjelenésű jármű orrában egy 6,2 literes V8-as lakik, melynek teljesítményét kompresszor segítségével egészen 705 lóerőig húzták fel, 914 Nm nyomaték kíséretében. A hatkerekű gépszörny ezzel egy házat is könnyű szerrel képes elhúzni. A Goliath 6×6 azonban a zöld lámpás harcoknál sem vérzik el, ugyanis körülbelül 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára. A Hennessey persze itt nem áll meg, az elégedetlenek számára már egy 808 lóerős csomagon is dolgozik.

A Goliath 6×6-ból összesen 24 darabot készítenek, 375 ezer dolláros egységáron, ami tartalmazza az alapautó árát is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/