Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a japán Supra legenda

2017. december 16. 13:00   |   DG
címkék:  

Kalapács alá kerül Japán és a világ egyik leghíresebb Toyota Suprája, az egyedi karosszériával és csaknem 1000 lóerős motorral szerelt, aranyszínű Top Secret Supra. Utcai kivitel sohasem száguldott nála gyorsabban.

Ez az egyedi kivitelű Toyota Supra a japán Top Secret tuningcég vezetőjéhez, Kazuhiko Nagatához köthető. Vállalata legextrémebb járművének tervezte és mindent meg is tett, hogy rendhagyó kocsit állítson négy kerékre. Nagata először is a széria 3 literes soros hathengeres turbómotort kidobta, a helyére pedig a Toyota Century reprezentatív limuzin 5 literes V12-es erőforrását szerelte be, hengersoronként egy turbófeltöltővel és nitró befecskendezéssel. Az eredmény 930 lóerő és 1010 Nm nyomaték lett.

Ezek után a kocsi egyedi fejlesztésű karosszériakészletet kapott, hosszabb és laposabb orr-résszel, ami jelentősen javított az aerodinamikáján és megváltoztatta a karakterét. Nagata, hogy bizonyítsa a koncepció hatékonyságát, számtalan sebességtesztet hajtott végre, még az olaszországi Nardo oválpályára is elvitte az autót. Elképesztő 358,22 km/órás sebességet sikerült elérnie, amivel kivívta a szakma elismerését, a Top Secret Supra pedig a japán tuning szcéna egyik leghíresebb alakja lett.

Az aranyszínű legenda pedig januárban, a tokiói BH Auctions árverésen kalapács alá kerül, ám nehéz megjósolni, hogy mennyit adnak majd érte.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.