/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a japán Supra legenda

2017. december 16. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Kalapács alá kerül Japán és a világ egyik leghíresebb Toyota Suprája, az egyedi karosszériával és csaknem 1000 lóerős motorral szerelt, aranyszínű Top Secret Supra. Utcai kivitel sohasem száguldott nála gyorsabban.

Ez az egyedi kivitelű Toyota Supra a japán Top Secret tuningcég vezetőjéhez, Kazuhiko Nagatához köthető. Vállalata legextrémebb járművének tervezte és mindent meg is tett, hogy rendhagyó kocsit állítson négy kerékre. Nagata először is a széria 3 literes soros hathengeres turbómotort kidobta, a helyére pedig a Toyota Century reprezentatív limuzin 5 literes V12-es erőforrását szerelte be, hengersoronként egy turbófeltöltővel és nitró befecskendezéssel. Az eredmény 930 lóerő és 1010 Nm nyomaték lett.

Ezek után a kocsi egyedi fejlesztésű karosszériakészletet kapott, hosszabb és laposabb orr-résszel, ami jelentősen javított az aerodinamikáján és megváltoztatta a karakterét. Nagata, hogy bizonyítsa a koncepció hatékonyságát, számtalan sebességtesztet hajtott végre, még az olaszországi Nardo oválpályára is elvitte az autót. Elképesztő 358,22 km/órás sebességet sikerült elérnie, amivel kivívta a szakma elismerését, a Top Secret Supra pedig a japán tuning szcéna egyik leghíresebb alakja lett.

Az aranyszínű legenda pedig januárban, a tokiói BH Auctions árverésen kalapács alá kerül, ám nehéz megjósolni, hogy mennyit adnak majd érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/