/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a jármű, amely forradalmasíthatja a városi mobilitást

2019. február 26. 11:35   |   Autoblog
címkék:  

A SEAT Minimó egy mobilitási platformként kifejlesztett koncepcióautó, mely megfelel mind a városok, mind a közösségi autózást biztosító cégek igényeinek. A Minimó egy autó biztonságát és kényelmét a motorkerékpár agilitásával és könnyű parkolásával ötvözi. És néhány perc alatt feltölthető.

A kétszemélyes jármű elektromos hajtású, a beépített akkumulátorcsere-rendszer révén azonban néhány perc alatt feltölthető és 100 kilométeres távolságot biztosít. Mivel ezeknek az autóknak nem szükséges az újratöltési pontokon tartózkodniuk, ez az innovatív rendszer azt jelenti, hogy az autókölcsönzés működési költségeit 50%-kal csökkenti.

A Minimó 2,5 méter hosszú és 1,2 méter széles, így 3,1 négyzetméternyi helyet foglal el a 7,2 négyzetméteres normál autóhoz képest, ami jelentősen csökkenti ökológiai lábnyomát a városban. A Minimó motorkerékpár-parkolóban parkolható, és egy forgalmi sávban egymás mellett is elférnek.

A Minimó egy hiper-konnektivitással, beépített 5G technológiával rendelkező jármű, amely kényelmes és teljes digitális élményt nyújt a Digital Access kulcs és a vezeték nélküli Android Auto segítségével az autó kijelzőjén anélkül, hogy a felhasználónak csatlakoztatnia kellene okostelefonját bármilyen kábellel vagy aljzatba. Az autó többek között felismeri, hogy a vezető 16 vagy 18 éves múlt, hogy ennek megfelelően 45 vagy 90 km/órára állítsa be végsebességét.

Ezen túlmenően, az Android Auto Google Assistantjével, a felhasználók a szemüket az úton és a kezüket a kormányon tarthatják, miközben hangjukat használják, hogy kapcsolatban maradjanak, könnyen kapjanak válaszokat, kezeljék a feladatokat és irányítsák a médiaközpontot. A felhasználó könnyen hívhatja a telefonszámokat, olvashat és válaszolhat a szöveges üzenetekre, és használhatja a támogatott navigációs, média- és kommunikációs alkalmazásokat a jármű kijelzőjén.

Egy olyan koncepcióautóval, mint a Minimó, a SEAT célja, hogy a városi területeken csökkentsék a jármű környezeti lábnyomát. A Segway által üzemeltetett e-kick robogó eXS elindítása és a Minimó koncepcióautó nemzetközi bemutatása mellett a Volkswagen Csoport a SEAT-ot választotta vezető márkájának a stratégia meghatározására és a városi mikromobilitásra irányuló termékek kínálatára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/