/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a legütősebb BMW rendőrautó

2020. december 15. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A Német Autónemesítők Szövetsége (VDAT) Tune it! Safe! kampányával minden évben bebizonyítja, hogy az autótuning lehet biztonságos és legális. Idén újra a legjobb BMW-tunerként számontartott AC Schnitzer állította kerékre a demóautót, egy BMW M850i xDrive modellt.

A Tune it! Safe! kezdeményezés lényege, hogy ráirányítsa a figyelmet a hatóságok által elismert, biztonságos tuningra és hogy megmutassa, milyen közúton használható fantasztikus járműveket lehet alkotni. Természetesen az AC Schnitzer M850i-jének minden utólag felszerelt alkatrésze és módosítása szabályos.

A szakik a 4,4 literes biturbó motorral kezdték a munkát, a teljesítményét 530-ról 620 lóerőre tornászták fel, amely az M8 Competition szintje. Ehhez hozzájön még a pillangószelepes sport kipufogórendszer, oldalankénti dupla karbon végződéssel. A motortuningra és opcióként a kipufogórendszerre is jótállás vonatkozik. A kipufogó érces hangon szól, de természetesen nem lépi túl a megengedett határt.

Ezenkívül az M850i felfüggesztését is megbabrálták, hogy még jobban feküdje az utat és gyorsabban vegye a kanyarokat. Sportrugók segítségével elöl 20-30, hátul 20-25 mm-es ültetést értek el. Az optikára is figyelmet fordítottak, és kizárólag szénszálas műanyaggal dolgoztak. Jelen autóra karbon első splittert és oldalsó légterelőket, szénszálas küszöbidomokat, valamint karbon diffúzort és hátsó szárnyat erősítettek fel. A közútra engedélyezett aerodinamikai kiegészítők nemcsak vagányul néznek ki, de növelik is a leszorítóerőt. Az utastérben az alumínium váltófülek, az alumínium pedálok és lábtartó, valamint a fekete anodizált iDrive tárcsa az említésre méltó új elemek.

Az AC Schnitzer M850i modellje új kerekeken gördül. A gyárinál könnyebb AC3 felnik átmérője 21 col, és matt antracitszürke festést kaptak. Hankook Ventus S1 evo 3 abroncsokat feszítettek rájuk, elöl 255/30, hátul 295/25 méretben.

Végül a sportkupé eredeti rendőrségi megjelenést öltött magára, amely megnyilvánul egyrészt a hivatalos Foliatec dekorációban, másrészt az RTK 7 Proflash jelzőrendszerben, amelyet a Hella szállított.

A Tune it! Safe! idei kampányautója a mai napon mutatkozott be Münchenben, s a jövő év során számos kiállításon és rendezvényen megfordul majd a legális tuningot népszerűsítve. Természetesen valós rendőri feladatokat nem fog végezni, pedig elfogóautónak kiváló lenne.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/