/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Marvel filmek rajongóinak álom-Lexusa

2022. november 25. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A Fekete Párduc filmsorozat második része, amely a Wakanda Forever, azaz Mindörökké Wakanda alcímet kapta, most a Lexus és az Adidas együttműködésével szivárgott be a mozirajongók világába az új Lexus RX 500h F SPORT képében.

Egységben az erő, szokták mondani: ennek láthatjuk egy újabb kiváló példáját az autósvilágban, ahol a minőségi ruhadarabok, a képregényfilmek, a prémiumautók és a 3D nyomtatás szerelmesei egyaránt megtalálhatják a maguk kedvére valót az új Lexus RX legfrissebb változatában.

Az Adidas kezei alatt, a Calty Design Research mentorprogramjában, az Adidas S.E.E.D kísérleti dizájniskola diákjai a Carbon 3D nyomtatással foglalkozó vállalat legújabb technológiáját is felhasználva alkották meg a különleges prémium crossovert, amelyhez a mozikban is méltán sikeres Marvel film, a Fekete Párduc második része szolgált inspirációul.

Az Adidas ezen túl is merített a film világából, nemrég mutatták ugyanis be a Wakanda Forever kollekciójukat, amelynek lényegében egy „kisebb” autóipari kikacsintása a Lexus RX különleges dizájnja. A csúcsminőségű sportöltözet mellé ugyanis világszínvonalú autópiaci támogató is jár a képzeletbeli Wakanda méltán híres sportolóinak: ha a képzeletbeli országnak lenne atlétikai csapata, azok bizony ilyen egyedi autókkal is járhatnának az Adidas kiváló ruhái mellett. Ehhez viszont a csapatidentitással és az erre a célra tervezett öltözékekkel tökéletes összhangban kellett megalkotni az RX külső és belső módosításait, amit komoly munka árán hozott össze a csapat.

Ehhez a látványosan újraértelmezett külső is hozzájárul, amelyen a matricázás wakandai mintái és a lila színvilág az Adidas kollekciójába illeszti az autót. Akadnak azonban direkt utalások is a filmre: a Fekete Párduc nyaklánca ihlette a motorháztető gyémántmintás berakásait, ahogy a főhős új öltönyére hajaznak az arany részletek is.

A különböző logók is megújultak, hiszen a feliratok a filmes univerzumhoz kitalált wakandai írásmóddal és betűkészlettel kerültek az autóra. Van viszont egy idegen szöveg is az autón a „wakandaiul” megjelenő feliratok közt, amelyet az általunk megszokott írásmóddal „Vibe-Branium”-ként olvashatnánk. Ez az autó fantázianevét rejti, a különlegesség teljes neve ugyanis Lexus RX 500h Vibe-Branium AWD DIRECT4.

A külső fóliánál azonban jóval komolyabb kihívás volt a beltér újragondolása az Adidas kísérleti dizájniskolájában tanuló fiatalok számára. Ehhez konkrétan a gyártó segítségére volt szükségük, akik az elsősorban ruhatervezéssel foglalkozó tanulókat kimondottan a projekt miatt vezették be az autóipar dizájnjának titkaiba.

A beltér újragondolásának leglátványosabb eredménye a 2017 óta az Adidas sportcipőihez fejlesztett 3D nyomtatási technológia használata. A Carbon DLS technológiája a mozivásznon is rengeteg szerepet kap, így még egy ponton kapcsolódik a különleges Lexus RX-hez, amelynek a belterét is ezzel a módszerrel álmodták újjá a fiatal dizájnerek. A futurisztikus formavilág és anyagválasztás különösen passzol, ha a legfrissebb Lexus RX modern stílusa a vászon: a Vibe-Branium változatban az Adidas wakandai törzsi mintái nem csak az ülések és ajtókárpitok részletein jelennek meg, hanem még a kormánykeréken is helyet kapnak.

A karosszérián az F SPORT plakettek feliratai wakandai írással kerültek az emblémákra. Ugyanezen a nyelven a “Wakanda Forever” szöveg olvasható a kormányon, amelyet a Carbon 3D nyomtatott ruhaanyagával vontak be, akárcsak a fejtámlákat és egyéb gyakran megérintett részeket. A fejtámlákat elöl a Lexus, hátul az Adidas logói díszítik, míg a váltó körül az arany és a lézervágott fa fúziója dobja fel a látványt a külső stílussal harmonizálva.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/