/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Mazda első elektromos autója

2019. október 23. 11:40   |   Autoblog
címkék:  

A Tokiói Autószalonon bemutatkozott az első sorozatgyártású elektromos Mazda, az MX-30, amelynek már meg is kezdődött az előjegyzése. A hátrafelé nyíló hátsó ajtókkal szerelt ötszemélyes kompakt SUV-ba 35,5 kWh-s akkucsomagot tettek, a hatótávolsága így 200 kilométer körül van. Az MX-30-nak már hazai ára is van, a Launch Edition (első kiadás) állami támogatás nélkül 11 399 900 forintért vihető el.

A Mazda elektromos autója azoknak készült, akik nem akarják feláldozni az autózás örömét még akkor sem, ha elektromos autót szeretnének vezetni. Egyedi, freestyle ajtós megoldásával, környezetbarát anyagok felhasználásával, és kb. 200 km-es hatótávjával (WLTP) az MX-30 a Mazda egy újabb lépése abba az irányba, amely jelentősen csökkenteni fogja a márka flotta-kibocsátását.

Mint minden Mazda, az MX-30 is természetesen vezethető és pontos visszajelzést ad az útról gyorsítás, kanyarodás és fékezés közben. Ezt az e-Skyactiv felépítés innovatív mérnöki megközelítésével érték el. Az 35,5 kWh-s lítium-ion akkumulátorpakkot teljesen beágyazták a karosszériába, mely javítja merevségét. Emellett, mivel a hang nagyon fontos szerepet játszik a sebességérzetben, a Mazda mérnökei létrehoztak egy olyan elektronikus hangrendszert az MX-30 belsejében, amely szinkronban van a motor nyomatékával hangfrekvenciában és -nyomásban. Ez azt eredményezi, hogy a vezető kevesebbszer nyomja/engedi fel a pedált információ hiányában, így a vezetés kiegyensúlyozottabbá válik.

Az MX-30 ötszemélyes kompakt SUV, 4395 mm hosszú, 1795 mm széles és 1570 mm magas, tengelytávja pedig 2655 mm-es. Tipikus Mazda dizájn szerint készült, ám egyedi jellemvonásai a hátrafelé nyíló, ’freestyle’ hátsó ajtók, amelyek megkönnyítik a beszállást előre és hátulra egyaránt. A belső térben vegán, környezetbarát anyagokat találunk, melyek az igazi bőrt helyettesítik. A lebegő középkonzolt pedig környezetbarát gazdálkodásból származó parafával borították.

A vadonatúj Mazda MX-30 előjegyzése megkezdődött Magyarországon is, maga az autó 2020 második felében érkezik. Az előjegyzést 325 000 forint letét befizetésével lehet véglegesíteni a márka weboldalán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/