/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a modern Dakar-Porsche

2021. január 05. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Az elképesztően magas minőségű, kézműves kidolgozású restomod Porschékat alkotó kaliforniai Singer Vehicle Design egy ügyfele kérésére megépítette az első tereprali versenyekhez tervezett autóját. Az All-terrain Competition Study, azaz offroad versenytanulmány a 80-as évek ikonikus Porsche terep-versenyautói előtt tiszteleg, mint a 911 SC/RS és a 959.

Az All-terrain Competition Study-t a Singer a brit offroad specialista Richard Tuthill céggel közösen állította négy kerékre. Az ügyfél kérése ugyanis az volt, hogy a léghűtéses Porsche 911-esével mindenféle akadály nélkül elindulhasson komoly tereprali versenyeken is, mint amilyen a Baja 1000 vagy a Dakar-rali. Az 1990-es évjáratú Porsche 911 (954) donorautót ennek érdekében alaposan átépítették és megerősítették.

Az önhordó vázat jelentősen megerősítették, teljes FIA homológ bukócső-rendszert építettek be az autóba, a karosszériapaneleket pedig kompozit anyagúakra cserélték. A Porsche 911 ezek után robusztus felfüggesztést kapott, ötféleképpen állítható dupla lengéscsillapítókkal (összesen 8 darab van). A tengelyvégeken 16 colos kovácsolt felnikre húzott BF Goodrich terepabroncsok feszülnek, a hasmagasság drámaian megnövekedett. A fékrendszer négytárcsás, 4-dugattyús nyergekkel és hidraulikus kézifékkel.

A rali-Porsche emellett természetesen állandó összkerékhajtású, és három korlátozottan önzáró differenciálművet építettek bele (első, középső, hátsó). A léghűtéses boxermotort is megizmosították: a 3,6 literes hathengeres egység a két turbófeltöltőnek hála minimum 450 lóerőt és 569 Nm nyomatékot ad le. A motorhoz ötgangos szekvenciális versenyváltó kapcsolódik. Érdemleges tartozékok még a nagyobb üzemanyagtank és a két pótkerék. Az utastérben FIA homológ versenyüléseket, hidraulikus kéziféket és modern verseny navigációs rendszert találunk.

A megrendelő beleegyezett abba, hogy az autóján végrehajtott módosítások mások számára is elérhetők legyenek. Így ha bárki kedvet kapna a sivatagi versenyzéshez, autója átalakítását rábízhatja a Singerre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/