/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a MotoGP új felvezető autója

2019. augusztus 13. 10:15   |   Autoblog
címkék:  

A BMW M GmbH az augusztus 9-11. közötti hétvégén, a MotoGP Red Bull Ringen megrendezett nagydíján rántotta le a leplet a sorozat biztonságiautó-flottájának új vezérmodelljéről. A 625 lóerős BMW M8 MotoGP Safety Car műszaki alapjait az a BMW M8 Competition Coupé adta.

A BMW M GmbH immár több mint húsz éve a MotoGP futamait szervező Dorna Sports hivatalos autóipari partnere, amelynek égisze alatt a MotoGP hivatalos biztonságiautó-flottáját is biztosítja. A müncheni központú vállalatcsoport 1999 óta a MotoGP szerves része, a BMW M8 MotoGP Safety Car pedig a csúcsteljesítményű felvezető autók legújabb példányaként érkezett meg az élvonalba.

A BMW M8 MotoGP Safety Car motorházteteje alatt a BMW M GmbH sorozatgyártásban kínált eddigi legerősebb motorja dolgozik. A BMW M TwinPower Turbo technológiával szerelt, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált V8-as szív maximális teljesítménye 625 lóerő. Az erőforráshoz egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó kapcsolódik, amely a BMW M xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül továbbítja a kerekekhez a motorból érkező teljesítményt és forgatónyomatékot.

Az újdonság egyik leginnovatívabb megoldása azonban a BMW M-specifikus integrált fékrendszer, amely kétféle pedál-visszajelzési lehetőséget kínál. A BMW M8 Competition Coupé 3,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A fejlesztők számos olyan BMW M Performance alkatrésszel fűszerezték meg a modellt, amelyeket a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW M8 sportmodell-kvartett extrafelszereltségi palettájáról is megrendelhetnek. A BMW M8 Competition Coupé biztonsági autóvá alakítását számos versenysport-technológiai és biztonságtechnikai felszerelés tette teljessé.

A BMW M8 MotoGP Safety Car módosításai között találjuk a titánból készült M Performance sport kipufogórendszert, a szénszálas motorborítást, a szénszálas diffúzort, az M Performance Pro sportkormányt, a szénszálas Air Breathers légkivezető nyílásokat és küszöbtoldatokat, a gyorszáras motorháztetőt, az áramtalanító berendezést, a Recaro kagylóüléseket Schroth biztonsági övekkel, a bukókeretet, a tűzoltó készüléket, továbbá a Michelin Cup abroncsokat, a BMW M8 GTE versenyautóról származó hátsó légterelő szárnyat, valamint a  LED-technológiás fényhidat és villogókat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/