/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Peugeot új generációs vezetőhelye

2023. június 14. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A Peugeot új panoráma i-Cockpit vezetőhelye a márka folyamatos megújulásának tökéletes példája. A teljes elektrifikáció felé vezető úton tett határozott lépések mentén hamarosan érkezik a legsikeresebb Peugeot SUV utódja, az új 3008, mely az új vezetőhely premierje is egyben.

Az új Peugeot 3008 következő generációs i-Cockpit vezetőhelyének lélegzetelállító látványt kölcsönöz a lenyűgöző 21 colos (53,3 cm) hajlított, nagy felbontású lebegő kijelző, az új kompakt kormánykerék és az i-Toggles gombsor. Évtizedes sikerei és folyamatos fejlesztései ellenére még soha nem fejlődött ekkorát az i-Cockpit, mely ezúttal magasabb szintre lép.

A Peugeot tervezőinek az volt a célkitűzése, hogy alapjaitól újragondolják a vezetőhely egyes elemeit, referenciává téve az új panoráma i-Cockpit vezetőhelyet a piacon. Cél, hogy a vezető és az utasok számára egyaránt élvezetes, biztonságos és komfortos legyen, jól érezzék magukat a fedélzeten.

A már 10 éve gyártásban lévő, közel 10 milliós darabszámban értékesített  i-Cockpit mindig az elérhető legkorszerűbb technológiákat alkalmazta: digitális műszeregység, vezeték nélküli csatlakozás, hangvezérlés, 3D megjelenítés, személyre szabható i-Toogles gombsor, stb. Most a Peugeot még messzebbre megy: az új panoráma i-Cockpit segítségével újraértelmezi a vezetés élményét.

A Peugeot tervezői úgy döntöttek, hogy egyesítik az i-Cockpit két alapvető elemét, a magasra helyezett kijelzőt és a nagyméretű központi érintőképernyőt. Ez a két egység ezentúl egyetlen hatalmas, 21 hüvelykes nagyfelbontású görbített kijelzőn kap helyet, mely baloldalt egészen a műszerfal széléig terjed. Ez a különleges képernyő valóban lebeg a műszerfal tetején, mivel hátulról két láthatatlan konzol tartja. A lebegő hatást különleges LED hangulatvilágítás erősíti.

Az optimális ergonómia érdekében ez a kijelző enyhén a vezető felé fordul, de tökéletesen hozzáférhető marad az első utas számára is. A panoráma kijelző bal oldalán és a kormány fölött található műszerpanel egyesíti a vezetéssel kapcsolatos információkat (sebesség, energiafelhasználás, vezetéstámogató rendszerek, stb.). A panoráma kijelző jobb oldalán, a középkonzol felett található érintésérzékeny terület egyaránt könnyen elérhető a vezető és az utas számára. Segítségével a hűtés/fűtés, navigáció, médialejátszó és telefon funkciók kezelhetők.

Újragondolt felépítés és ergonómia

Az új panoráma i-Cockpit felépítése egyedülálló: belülről láthatatlan rögzítések tartják a megemelt kijelzőt. Ez a megoldás megkönnyíti a hozzáférést és javítja a képernyő leolvashatóságát.

A középkonzol feletti részen található az i-Toggle gombsor, egy teljes métékben testreszabható, 10 különböző funkció gyors elérésére programozható virtuális gombsor, melyre akár a kedvenc rádióállomásunk, egy meghatározott hőmérséklet, vagy egy adott címre történő navigáció is beállítható és gombnyomásra elérhető.

A középkonzol szellős és letisztult megjelenésű, így nagyobb helyet kínálhat a vezeték nélküli töltőfelület számára. Ehhez az is hozzájárul, hogy a sebességváltó gomb felköltözött a műszerfal alá, közvetlenül a kormány és az indítógomb közelébe.

Új kompakt kormánykerék érintőgombokkal

A Peugeot i-Cockpit kezdetek óta legfontosabb eleme a kompakt kormánykerék, mely szintén teljesen megújult. Bár kompakt méreteit megőrizte, de megjelenése sokkal modernebb lett. A központi része kisebb lett és jobban elkülönül a küllőktől, ami a kijelzőhöz hasonló lebegő hatást kölcsönöz a kormányközépnek.

A kompakt kormányon elhelyezett gombok ezentúl reszponzív érintőfelületekkel rendelkeznek, mely még ergonómikusabb használatot tesz lehetővé: bár automatikusan érzékeli az ujjak jelenlétét, de a gomb csak akkor aktiválódik ha  rákoppintunk, elkerülendő a véletlen bevatkozást. A panoráma i-Cockpit két új elegáns és finom vonalú bajuszkapcsolót is felvonultat, melyek jól illenek az új high-tech környezetbe.

Minőségi és high-tech utastér

A látványos lebegő panoráma kijelző nem az egyetlen különlegesen vonzó elem az új i-Cockpit vezetőhely koncepciójában. A high-tech hangulatot erősíti a különleges hangulatvilágítás, mely teljes szélességében végigfut a műszerfalon és az ajtókon. A nyolcféle színre konfigurálható fényt elegáns, valódi alumíniumból készült dekorbetétek verik vissza, egyedi hangulatot teremtve az utastérben.

A különös gondossággal kiválasztott dekorelemek és szövetek tökéletes összhangban vannak az alumínium dekorációval, egyedülálló minőségi hatást teremtve az utastérben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/