/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a rózsafüzérekkel dekorált Bogár

2020. november 16. 19:05   |   Autoblog
címkék:  

Bár a klasszikus Volkswagen gyártása 2003-ban leállt, Mexikóban a mai napig óriási népszerűségnek örvend. Számos Bogarat pedig guruló műalkotássá változtattak át, mint ez az 1990-es példányt is. Érdekessége, hogy karosszériáját és belső terét több mint 2 millió rózsafüzér díszíti.

Ez az egyedi Bogár a ‘Vochol’ nevet viseli, amely a ’vocho’ és a ’Huichol’ szavak kombinációjából ered. Az autót 2 277 000 darab rózsafüzérrel dekorálta ki nyolc művész két Huichol őslakos családból. Nyolc hónapig, több mint 3000 órát dolgoztak az autón, amely immár az ősi kultúrát jelképező szimbólumokkal van tele.

A motorháztetőn két kígyó látható, amelyek az esőt jelképezik, a kocsi oldalán különböző állatok és növények jelennek meg (szarvas, skorpió, madár és meszkalinkaktusz), míg a hátsó fedélen egy sámán látható, amint egy kenut kormányoz. A tetőn egy hatalmas nap látható, amely az emberek és az istenek közötti szövetséget szimbolizálja. Az utasokat négy darab kétfejű sas védelmezi, a sárvédőkre pedig Wixarika nyelven ‘100 éves a mexikói forradalom’ és ’200 éves a függetlenség’ mondatokat vitték fel.

Az egyedülálló Beetle Vochol-t egy Guadalajara-i múzeumban mutatták be a nagyközönségnek, majd Mexikóvárosban állították ki. Nemrég beutazta a világot, megállva Dél-Amerikában, az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Ma pedig a mexikóvárosi Museo de Arte Popular múzeumban tekinthető meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/