/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a rózsafüzérekkel dekorált Bogár

2020. november 16. 19:05   |   Demcsák Gergely
címkék:  

Bár a klasszikus Volkswagen gyártása 2003-ban leállt, Mexikóban a mai napig óriási népszerűségnek örvend. Számos Bogarat pedig guruló műalkotássá változtattak át, mint ez az 1990-es példányt is. Érdekessége, hogy karosszériáját és belső terét több mint 2 millió rózsafüzér díszíti.

Ez az egyedi Bogár a ‘Vochol’ nevet viseli, amely a ’vocho’ és a ’Huichol’ szavak kombinációjából ered. Az autót 2 277 000 darab rózsafüzérrel dekorálta ki nyolc művész két Huichol őslakos családból. Nyolc hónapig, több mint 3000 órát dolgoztak az autón, amely immár az ősi kultúrát jelképező szimbólumokkal van tele.

A motorháztetőn két kígyó látható, amelyek az esőt jelképezik, a kocsi oldalán különböző állatok és növények jelennek meg (szarvas, skorpió, madár és meszkalinkaktusz), míg a hátsó fedélen egy sámán látható, amint egy kenut kormányoz. A tetőn egy hatalmas nap látható, amely az emberek és az istenek közötti szövetséget szimbolizálja. Az utasokat négy darab kétfejű sas védelmezi, a sárvédőkre pedig Wixarika nyelven ‘100 éves a mexikói forradalom’ és ’200 éves a függetlenség’ mondatokat vitték fel.

Az egyedülálló Beetle Vochol-t egy Guadalajara-i múzeumban mutatták be a nagyközönségnek, majd Mexikóvárosban állították ki. Nemrég beutazta a világot, megállva Dél-Amerikában, az Egyesült Államokban, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Ma pedig a mexikóvárosi Museo de Arte Popular múzeumban tekinthető meg.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/