/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a sportcipő után megtervezett Lexus

2018. október 15. 09:45   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Miután pedig megvalósult a cipő, a Lexus formatervezőin volt a sor, hogy tisztelegjenek az új együttműködés előtt: egy CT 200h F Sport modellt a cipő szín- és textúra-világába öltöztettek.

A sportcipőkre általában tömegtermékként tekintünk, a brit Norman Walsh futócipői azonban más kaptafára készülnek: az 1961-ben alapított cég névadója a negyvenes években tanulta ki a szakmát, és mivel gyakornokként olimpikonok versenycipőin volt szerencséje dolgozni, kézműves cipésztudását a sport szolgálatába állította; cége készítette többek között a világ első, kifejezetten hegyi terepre, illetve erdőre optimalizált futócipőit.

Ahogy a Norman Walsh a tradicionális mesteri szaktudást a legmodernebb technológiákkal és know-how-val ötvözi, ugyanúgy találkoznak a japán kézműves hagyományok és a high tech a Lexus termékeiben. Szinte magától értetődő volt tehát, hogy az autógyártó a brit cipőmanufaktúrával együttműködésben készítette el első lábbelijét.

Az egyszerűen Lexus x Norman Walsh névre keresztelt sportcipő formavilágát, anyagválasztását a CT 200h F Sport modell külső és belső részletei ihlették. A tervezők nem csupán a CT 200h F Sport utasterének fekete-piros színvilágát emelték át a felsőrész kialakításába, de a perforált bőrkárpit is megihlette őket: a szokásos felsőruházati minőségű bőr helyett olasz autóipari bőrből és nyersbőrből készítették el a cipőt – korlátozott példányszámban, teljes egészében kézi munkával.

Ezután a Lexus formatervezőin volt a sor, akik egy CT 200h F Sport modellt a cipő szín- és textúra-világába öltöztettek. A tényleges alapanyagokat beszkennelték, majd azok árnyalatát és felületi mintázatát hűen valósították meg. A teljes hitelesség érdekében a fekete felületeket is fóliára vitték, hiszen a fekete fényezés árnyalata nem adná vissza híven a cipő hatását.

Az így elkészített, teljességgel egyedi CT 200h a sportos hangulattal tökéletesen harmonizáló, matt fekete keréktárcsákat kapott, amelyekre a gyári szerelésűnél peresebb, 215/40 R18 méretű abroncsok kerültek. A futóművet 30 milliméterrel leültették. A két cég együttműködését apró, de annál stílusosabb részletek koronázzák meg: a Norman Walsh cipőit jellemzően díszítő brit zászló motívum átköltözött az egyedi kidolgozású hibrid autóra, helyére pedig a Lexus emblémája került.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/