/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a sportos és fenntartható Škoda

2018. október 02. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Párizsi Autószalonon leleplezett Škoda Vision RS tanulmány mutatja, milyenek lesznek a következő sportos RS modellek, ugyanakkor egy jövőbeni kompakt modell előfutára is, amely kíméli a környezetet. A Vision RS-be 245 lóerős plug-in hibrid hajtásláncot építettek, 70 kilométeres zéró emissziós hatótávval.

A Škoda Vision RS-sel a cseh márka sportos tradícióját a fenntarthatósággal kombinálja. A dinamikus megjelenésű és hatékony plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt Vision RS a Škoda következő RS modelljeinek és egyúttal egy új kompakt modellnek is az előképe. A kocsi a környezettudatosság iránt is elkötelezett, ugyanis belseje „vegán”, fenntartható anyagokból épült.

A Škoda Vision RS plug-in hibrid hajtáslánca egy 1,5 literes, 150 lóerős TSI turbómotort házasít egy 102 lóerős elektromotorral. Ketten együtt 245 lóerőt adnak le, 7,1 másodperces gyorsulást szavatolva. Az átlagos széndioxid-kibocsátás mégis csupán 33 g/km, ami a hosszú, 70 kilométeres akkumulátoros hatótávnak köszönhető. A lítium-ion telep 13 kWh kapacitású és 2,5 óra alatt feltölthető. Természetesen menet közben, regeneratív fékezéssel vagy otthoni konnektorból is tölthető.

A zéró emissziós üzemmód azonban nem az egyetlen fenntartható megoldása az autónak. Háromrétegű fehér fényezése például organikus komponenseket tartalmaz, amelyek segítségével visszaveri a napsugarakat, elejét véve az utastér felforrósodásának.

A karosszériára rögzített karbon elemek pedig 100 százalékban visszaforgatott poliészterből készültek, akárcsak a kabinban használt karbonszövet borítások. A középre helyezett sportkormányt pedig innovatív, szintetikus vegán szövettel, Sensatec-kel húzták be. A szőnyegek sem hétköznapiak, készítésüknél az ananászfa leveléből kinyert Piñatex rostokat használtak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/