/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a SUV, ami elől nincs menekvés

2019. május 06. 12:10   |   Autoblog
címkék:  

Különleges elfogóautót épített a Dodge az idei Tire Rack One Lap of America futamra. Hogy megvédje tavalyi címét a kisteherautó/SUV kategóriában, a Dodge egy 808 lóerős Hellcat Redeye motorral szerelt Durangót nevezett be a versenyre.

Airport runway to in horizon and picturesque cirrus clouds in the blue sky.

A Speed Trapnek elnevezett Dodge Durango SRT üldözőjármű-tanulmány speciális matricázást, innovatív világítás és sziréna csomagot, továbbá jó néhány Mopar kiegészítőt kapott. Motorházteteje alatt például egy igen különleges erőforrást találunk, a Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye izomautó 6,2 literes kompresszoros benzinmotorját. A brutális, 808 lóerős és 959 Nm nyomatékú benzinmotor rozsdamentes acél sport kipufogórendszeren keresztül szólal meg és erejét egy nyolcfokozatú automataváltón keresztül adja át a négy keréknek. A gép gyorsulásáról és végsebességéről nem adtak információt, de a Dodge annyit azért elárult, hogy a Speed Trap meglehetősen könnyedén ér el három számjegyű sebességeket (+160 km/óra).

A szupersportkocsis menetteljesítmények fényében a felfüggesztést és a fékrendszert is módosították. A Durango Speed Trapet 15 mm-rel lejjebb engedték és nagy teherbírású Brembo fékrendszerrel vértezték fel. Elöl 40 centiméter átmérőjű kétrészes féktárcsák és 6-dugattyús nyergek teljesítenek szolgálatot, míg hátul a 35 centiméteres diszkeket 4-dugattyús nyergek szorítják. A 20 colos felniket és 305/35 méretű abroncsokat a Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody modelltől kölcsönözték.

Az egyedi matricázással, fényhíddal és kibeszélővel is ellátott Durango két személy számára kínál komfortot, második és harmadik üléssorát ugyanis a súlymegtakarítás érdekében eltávolították. Különböző biztonsági berendezéseket ellenben beépítettek, félbukócső és ötpontos biztonsági övek is bekerültek az autóba. S persze ha cuccolni kell, a hatalmas belső tér jó szolgálatot tesz.

A Cannonball Run, azaz Ágyugolyó Futam utódját, a One Lap of America-t 1984 óta minden évben megrendezik. A résztvevők hét nap alatt hét államot szelnek át, 4000 mérföldet autóznak és nyolc versenypályán mérik össze a tudásukat, támogató személyzet nélkül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/