/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Suzuki Jimny, amely a Dakaron is indulhatna

2019. június 04. 11:20   |   Autoblog
címkék:  

1982-ben két fiatal és merész férfi a lehető legkisebb akkoriban kapható terepjáróval vágott neki a gépet és embert próbáló, 10 ezer kilométeres Paris-Algiers-Dakar Rally-nak. Hatalmas vállalkozásukat siker koronázta, Suzuki LJ80-as autójukkal célba értek. Most, 37 évvel később, a családban maradt LJ80 modern utódjával pózol, amelyet hasonló stílusban alakítottak át.

1982. január 1-én startolt el Párizsból a 4. Párizs-Dakar rali. 250 autó és 130 motorkerékpár vágott neki a veszélyes, 10 ezer kilométeres távnak Szenegál fővárosáig, Dakarig. A nevezők között ott volt Dr Alois Schneck, egy müncheni fogász és Josef Loder, a delta Geländesport mérnöke is, aki az egyik legelső offroad járművekkel és kiegészítőkkel foglalkozó cég munkatársa volt.

Húsz könyörtelen nap után a mezőny 90 autóra és 30 motorkerékpárra fogyatkozva futott be a dakari tengerparton kijelölt célba. A müncheni páros a Suzukival is köztük volt, ám a hivatalos eredménylistára nem kerültek fel. Erőfeszítéseik azonban nem maradtak észrevétlenül, tiszteletet és elismerést váltottak ki a versenytársak és a szervezők körében egyaránt.

Idén a Suzuki piacra dobta az új Jimny-t, az LJ80 méltó örökösét. A német offroad specialista delta4x4 meg is ragadta az alkalmat és felélesztette az 1982-es raliautó szellemét. Ezt leginkább az eredetivel megegyező matricák tükrözik. A delta 4×4 emellett speciális Trailmaster gátlókat és emelőkészletet épített a Jimny-be, 5 centiméterrel növelve a hasmagasságot, majd óriási terepgumikat rakott rá. A 16 x 8 hüvelykes, kovácsolt egyrészes felnikre 285/75 méretű Mickey Thompson sárgumikat feszített, amelyek kerékjárat-szélesítéseket is megköveteltek. Hamarosan első gallytörő rács, kiegészítő fényszórók, tetőcsomagtartó és 2 tonnás csörlő is elérhető válik a típushoz.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/