/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a századik Bugatti Chiron

2018. május 28. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Míg a Veyronból tíz év alatt 450 darab talált gazdára, addig a Chironból kereken 500 darab értékesítésével számol a Bugatti. A kézi munkával összeszerelt, 1500 lóerős hiperautóra másfél év alatt már több mint 300 előjegyzés érkezett, s a napokban elkészült a 100. példány.

100th-bugatti-chiron

A Bugatti 2016 vége óta gyártja a Chiront a franciaországi Molsheimben, s a kézi munkával készülő hiperautóból máris elkészült a 100. példány. A kocsi arab tulajdonoshoz kerül, aki igazán különleges konfigurációban állíttatta össze az autót. A kocsi karosszériája sötétkék karbon, amelyet most először matt lakkal vontak be. A C-alakú oldalvonal ugyanakkor piros, amihez jól illenek a pirosra festett féknyergek. Az utastérben is a piros bőr dominál.

Az egyedi Bugatti Chiron 2,85 millió eurójába (nettó) került a tulajdonosának.

A Chiron gyártása egyébként gőzerővel folyik, évente 70 darabot szerelnek össze belőle. Látható, hogy míg a Bugatti szenvedett a Veyron eladásaival és tíz év alatt tudott csak a 450 darabon (300 kupé és 150 roadster) túladni, addig a Chironra jóval nagyobb az érdeklődés és az előirányzott mennyiséget hamarabb elkapkodják majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/