/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a századik Bugatti Chiron

2018. május 28. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Míg a Veyronból tíz év alatt 450 darab talált gazdára, addig a Chironból kereken 500 darab értékesítésével számol a Bugatti. A kézi munkával összeszerelt, 1500 lóerős hiperautóra másfél év alatt már több mint 300 előjegyzés érkezett, s a napokban elkészült a 100. példány.

100th-bugatti-chiron

A Bugatti 2016 vége óta gyártja a Chiront a franciaországi Molsheimben, s a kézi munkával készülő hiperautóból máris elkészült a 100. példány. A kocsi arab tulajdonoshoz kerül, aki igazán különleges konfigurációban állíttatta össze az autót. A kocsi karosszériája sötétkék karbon, amelyet most először matt lakkal vontak be. A C-alakú oldalvonal ugyanakkor piros, amihez jól illenek a pirosra festett féknyergek. Az utastérben is a piros bőr dominál.

Az egyedi Bugatti Chiron 2,85 millió eurójába (nettó) került a tulajdonosának.

A Chiron gyártása egyébként gőzerővel folyik, évente 70 darabot szerelnek össze belőle. Látható, hogy míg a Bugatti szenvedett a Veyron eladásaival és tíz év alatt tudott csak a 450 darabon (300 kupé és 150 roadster) túladni, addig a Chironra jóval nagyobb az érdeklődés és az előirányzott mennyiséget hamarabb elkapkodják majd.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/