/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a szénszálba csomagolt BMW M2

2018. július 15. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW a könnyűszerkezetes járműépítés jegyében megtervezett koncepciót leplezett le a Goodwoodi Sebességfesztivál első napján. A BMW M Performance Parts tanulmányautó az M2 Coupé műszaki alapjaira épült, de annál 60 kilogrammal könnyebb, a légellenállása tovább redukált, s így a menetteljesítményei is jobbak.

A BMW M Performance Parts tanulmányautó az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, nagyteljesítményű BMW M Performance alkatrészek mellett számos vadonatúj, exkluzív megoldást tartogat. A végeredmény kisebb saját tömeg, alacsonyabb súlypont és még tovább optimalizált menettulajdonságok – miként a versenypályára edzett sportautók esetében is. Mindebben a szénszál alkalmazása központi szerepet játszik. A csúcstechnológiás anyag rendkívüli karosszériamerevséget garantál, miközben sokkalta könnyebb, mint a hagyományos, acélból vagy alumíniumból készült alkatrészek. Különleges kialakítása okán ráadásul extrém sportos megjelenést is kölcsönöz a modellnek.

A szénszálból készült BMW M Performance hűtőrács és az ugyancsak szénszálból készült BMW M Performance motorháztető kiváló párost alkot, utóbbi elem ráadásul 8 kilogrammal kevesebbet nyom a mérlegen, mint hagyományos társa. A két alkatrész a tervek szerint idén júliusban kerül fel a BMW M2 Competition extrafelszereltségként elérhető tételei közé. A szénszálból készült BMW M Performance első kerékjárati ívek a tervek szerint 2018 novemberében válnak elérhetővé ugyanitt, 3 kilogrammal csökkentve a kétajtós élsportoló saját tömegét és még tovább javítva aerodinamikai tulajdonságát. A végtelenül sportos, egyedi megjelenést erősítik a szénszálból készült BMW M Performance koptatók, amelyekből egy-egy pár került az első lökhárító elé és az oldalsó küszöbtoldatok alá (mindkettő már most elérhető), a koncepció esetében élénk arany dekorcsíkkal.

A szénszálból készült BMW M Performance tető (sorozatgyártásban a tervek szerint 2019 márciusától válik elérhetővé) további 6 kilogrammal redukálja a modell saját tömegét, egyúttal az autó súlypontját is tovább csökkenti. A 19” méretű, Y-küllődizájnú, Frozen Gold aranysárgára fényezett BMW M Performance 763M könnyűfém keréktárcsákon semi-slick gumiabroncsok feszülnek. A tervek szerint idén júliustól elérhető felnigarnitúra nem csupán látványos megjelenést garantál, de a széria keréktárcsákhoz viszonyítva további 6 kilogrammal csökkenti a modell önsúlyát és így a rugózatlan tömeget, amely az intenzívebb menettulajdonságokra és az azonnali kormányreakciókra is jótékony hatással van.

A BMW M2 Competition modellhez a tervek szerint 2018 novemberében válik elérhetővé a szénszálból készült BMW M Performance csomagtérajtó, amely 5 kilogrammal könnyebb a hagyományos elemnél. A szénszálból készült hátsó diffúzor 0,5 kilogrammal csökkenti a kétajtós élsportoló saját tömegét, miközben még tovább optimalizálja a modell aerodinamikai tulajdonságát – a BMW M Performance Parts tanulmányautó esetében élénk arany dekorcsíkkal.

A koncepció motorsportos beállítottsága az ajtók mögött is egyértelműen visszaköszön: a sportos hangulatról szénszálból készült, Alcantarával borított és élénk aranyra fényezett betétek gondoskodnak. A szénszálból készült, arany kontrasztvarrást viselő BMW M Performance sportülések még a legextrémebb vezetési szituációkban is tökéletesen tartanak. Az Alcantarával borított első ülések könnyedén előredönthetők, ezzel megkönnyítve a hátsó üléssorba való beszállást. A két ülés együttesen összesen 9 kilogrammal könnyebb, mint hagyományos társaik.

A szénszálból készült BMW M Performance hátsó üléseket ugyancsak Alcantara borítja, és együtt 13 kilogrammal nyomnak kevesebbet a mérlegen, mint a hagyományos hátsó üléssor. Az első háttámlákba gravírozott BMW M logók mellett mindegyik ülés fejtámlája aranysárga kontrasztvarrással öltött BMW M emblémát visel, az exkluzív cérnából ráadásul az első ülések huzataiba, valamint az Alcantarával és bőrrel borított ajtókárpitokra is jutott. Az utastérben ezen felül számos elemet az Alcantara és a bőr kombinációjával húztak be a tervezők.

A hamisítatlan motorsport-hangulatról mindemellett BMW M Performance Pro sportkormány gondoskodik (már most elérhető), arany kontrasztvarrással, a karima alsó és felső részén bőrborítással, két oldalt pedig kellemes markolatot kínáló Alcantarával. A szénszál és az Alcantara kettőse a szénszálból készült BMW M Performance kéziféken is visszaköszön, amely Alcantara szoknyát kapott (már elérhető). Utóbbi a BMW M Performance Parts tanulmányautó esetében ugyancsak aranysárga kontrasztvarrást visel – ahogyan a velúr szőnyegek is.

A BMW M Performance Parts tanulmányautó tökéletes úttartását BMW M Performance felfüggesztés garantálja, amely a sorozatgyártásban kínált BMW M2 Competition modellhez már most elérhető extraként. A spirálrugós lengéscsillapítókkal dolgozó felfüggesztés 20 milliméteres ültetést kínál, miközben a gátlók keménysége tizenkét, ellentartása pedig tizenhat fokozatban állítható. A lengéscsillapítókat és a 18” méretű féktárcsákat szorító féknyergeket a Frozen Black matt fekete karosszériafényezéssel párhuzamosan feketére fényezték. A modell energiaellátásáról minden korábbinál könnyebb BMW akkumulátor gondoskodik, amely 14 kilogrammal csökkenti az autó saját tömegét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/