/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a szivárványos Bentley

2020. május 22. 13:55   |   Autoblog
címkék:  

A koronavírus-válság alatt a remény szimbóluma a szivárvány, a Bentley pedig ennek mindjárt két verzióját is elővezette. Az egyik a Bentley Mulliner Bacalar dizájnverseny győztese, a szivárvány színű autó, a másik pedig a színpaletta 7 tagja, amiből össze lehet állítani a szivárvány színeit.

A közelmúltban a Bentley munkatársai és azok családjai körében egy online verseny zajlott le; a feladat az új 12-re limitált példányszámú Bentley Mulliner Bacalar saját ízlés szerinti megtervezése volt. A pályaműveket Stefan Sielaff, a Bentley dizájnfőnöke értékelte. A leginkább megnyerő külsejű autót Eleanor alkotta meg, aki egy szivárvány témájú kocsit képzelt el.

A nyertes mű mellett a Bentley is bemutatta, hogy saját színpalettájáról mely árnyalatokkal lehetne „kirakni” a szivárvány színeit. Hét színből áll össze a Bentley szivárvány, ezek a Dragon Red II (piros), az Orange Flame (narancs), a Yelloy Flame (sárga), az Apple Green (almazöld), a Jetstream II (világoskék), a Sequin Blue (sötétkék) és az Azure Purple (lila).

A Dragon Red II egy gazdag mélypiros árnyalat, amelynek első verziója az eredeti Continental GT V8-at ékesítette 2012-ben. A színárnyalat második verziója pedig a Bentayga V8 debütáló színe volt.

Az Orange Flame az egyik legerőteljesebb szín a Bentley palettáján. Remekül kihangsúlyozza a karosszéria izmos domborulatait és éles vonalait. A Bentayga Speed bemutatkozó árnyalata volt.

A Yellow Flame egyedi árnyalat, amelyet kifejezetten a Bentley Mulliner Bacalarnak, a brit gyártó egyedi építésű barchettájának kevertek ki.

Az Apple Green ugyancsak különleges Bentley árnyalat, egy friss, modern tagja a zöld színskálának.

A Jetstream II egy gyönyörű világoskék árnyalat, amely meleg fényben ezüstösen csillog, hideg fényben pedig elegáns kékben tündököl.

A Sequin Blue a Bentley egyik legikonikusabb színe, egy gazdag metálkék árnyalat, amely remekül ráirányítja a figyelmet a külső vonalvezetésre.

Az Azure Purple egy különleges kékes beütésű lila árnyalat, amely az afrikai viola színét idézi.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/