/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a tavasz hírnökei

2020. április 22. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Nyílnak a virágok és nyílnak a vászontetős MINI-k: semmi kétség, a tavasz megérkezett. A japáncseresznye a természet egyik legcsodálatosabb tiszavirág-életű ajándéka, amely nevével ellentétben nem csupán Japánban, de a világ számos pontján jelzi a napsütötte napok érkezését. Akárcsak az új MINI Cabrio Sidewalk, amely a kék ég alatti vezetési élmény ígéretével kecsegtet.

A rózsaszín pompában tündöklő japáncseresznye idén is éppúgy jelzi a tavasz érkezését, mint eddig bármikor – minden korábbinál erőteljesebben szimbolizálva a szabad ég alatt töltött közös idők iránti vágyakozást. Az új MINI Cabrio Sidewalk ugyancsak a tavasz különleges hírnöke: a nyitott tetős négyüléses exkluzív különkiadása minden porcikájával a vászontető lenyitását sürgeti, hogy kiélvezzük az első melengető napsugarakat, a tiszta égbolt kellemes szellőit és a japáncseresznye ragyogó színvilágát.

Európában a németországi Bonn városa az egyik legideálisabb helyszín erre: a nevezetes Breite Straße az egykori főváros központjában húzódik, amelyet a japáncseresznye így évről évre, minden tavasszal a fehér és a rózsaszín varázslatos színkavalkádjába öltöztet. A Deep Laguna metál árnyalatba csomagolt MINI Cabrio Sidewalk látványos kontrasztot alkot az álomszép színekkel, de nem is csoda, hiszen a kivételes árnyalatot kifejezetten ehhez a különkiadáshoz keverték ki a készítők.

A karosszériát versenycsíkok és 17” méretű, kéttónusú Scissor Spoke könnyűfém keréktárcsák egészítik ki, miközben az exkluzív vászontető is megér egy közelebbi pillantást: a MINI Yours Softtop Sidewalk művészi nyílmintázatot visel. A tető természetesen elektromosan nyílik és záródik, szinte hangtalanul, mindössze 18 másodperc alatt.

Ahogy a nyitott tetős MINI Cabrio Sidewalk végigsuhan a Breite Straße japáncseresznyéi alatt, az első virágok az antracit-színű, exkluzív MINI Yours Leather Lounge Sidewalk bőrkárpitra hullanak. A rózsaszín szirmok látványos kiegészítőként díszítik a világoskék és citromsárga kontraszt-varrással ellátott bőrözést, amelyből nem csupán az ülésekre, de az ajtókárpitokra és a műszerfal utasülés előtti felére is jutott.

A japáncseresznyét övező kultúra Japánból származik: a rózsaszín virágot hajtó fát évszázadokon át ünnepelték a szigetország császárai, akik a természet ajándékaként, a szépség és a múlandóság szimbólumaként tisztelték. Előbbit varázslatos árnyalatai miatt, utóbbit pedig azért, mert ez a különleges virág mindössze évente egyszer, március végétől május elejéig nyílik. A japán császárok „Japáncseresznye Fesztivál” néven évről évre zártkörű ünnepséggel tisztelegtek a természet rózsaszín ajándéka előtt, a XVII. századtól kezdve azonban a Hanami (szabad fordításban „japáncseresznye-ünnep”) valóságos népünnepéllyé nőtte ki magát Japánban.

Ez a tradíció az elmúlt évszázadok során a világ minden tájára eljutott, Ázsiától kezdve, Észak-Amerikán keresztül, egészen Európáig. Washingtonban az Egyesült Államok az évente megrendezett „Japáncseresznye Fesztivállal” erősíti meg a Japánnal kötött barátságát, a nyugat-spanyolországi Extremadura térségében pedig több mint kétmillió japáncseresznye öltözteti fehérbe és rózsaszínbe a „Valle del Jerte” völgyet. Hamburgban az emberek ugyancsak a „Japáncseresznye Fesztivállal” ünneplik meg a testvérvárosukkal, Oszakával kialakított partnerséget, immár több mint 50 éve.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/