/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a tehergépkocsikból készült óra

2016. szeptember 22. 12:25   |   Autoblog
címkék:  

A Scania versenybe szállt az idővel. Ebben 14 tehergépkocsival vett részt, amelyeknek minden másodpercét nyomon kellett követniük. Szó szerint. A semmi közepén egy elhagyatott repülőtéren a Scania megalkotott egy tehergépkocsikból készített óriási órát – amelynek 24 órán át kellett járnia.

A hosszú távú fuvarozásban az üzletmenet sikere vagy bukása múlhat azon, hogy a járművek odaérnek-e a megfelelő időben a megfelelő helyre. Ezért a Scania az új generációs tehergépkocsi-családját és szolgáltatásait a legkeményebb tesztnek vetették alá – magának az időnek.

A világ első, teljes mértékben tehergépkocsikból álló órájának létrehozásához 14 tehergépkocsira, 90 járművezetőre és egy 70 ezer négyzetméter területű elhagyott repülőtérre volt szükség. Az óriási teherautó-óra szeptember 20-án, közép-európai idő szerint 19:00 órakor kezdett majd járni, amelyet online közvetítettek.

Az órát alkotó tehergépkocsik különböző nehézségekkel néztek szembe, attól függően, hogy az óra melyik mutatóját alkották. A másodpercmutatót megformáló tehergépkocsiknak egy kör alakú pályán tökéletesen körvonalban hatvan másodpercenként kellett egy kört megtenniük, 24 órán keresztül. A belső tehergépkocsinak állandó 13 km/h sebességet, míg a külső tehergépkocsinak állandó 53 km/h sebességet kellett tartania. A perc- és az óramutatót alkotó tehergépkocsiknak az a kihívást jelentő feladatuk volt, hogy tökéletesen összehangolt ütemben induljanak el és álljanak meg.

Az órában elfoglalt helyüktől függően minden egyes tehergépkocsit gondosan kellett irányítani, hogy megfelelő, egyenletes sebességet tartsanak, miközben minimalizálják az üzemanyag-fogyasztást. Az irányítótoronyban a Scania flottairányítói nyomon követték mindegyik tehergépkocsit, és folyamatosan figyelték az egyes járművek állapotát, hogy elkerüljék a váratlan leállásokat, valamint minimális szinten tartsák a kopást, illetve az elhasználódást. A járművezetők kivételes szerepet játszottak abban, hogy a teljes folyamat zökkenőmentesen menjen végbe.

Az órát öt különböző kamerával filmezték, így a nézők váltogathatják a különböző kameraállásokat a weboldalon.

Itt látható az óra működés közben:

https://www.scania.com/global/en/global/scaniaclock.html


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/