/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a terepes Corvette C5

2022. augusztus 27. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

Amerikában a járművek bármilyen jellegű átalakítása elterjedt és engedélyezett, ott egy terepjárásra alkalmassá tett C5-ös Corvette-re szinte már fel sem kapják a fejüket az emberek. A gyárilag meglehetősen alacsony építésű sportautót a tulajdonosa megemelte és masszív sárgumikat rakott rá, teljesen megváltoztatta a funkcióját. S a legjobb az egészben, hogy az offroad Corvette meglepően jól is néz ki.

A jelenleg eladásra kínált C5 Corvette négyhüvelykes, azaz 10 centiméteres emelést kapott, hogy elférjenek alatta a tervezett 33 colos Nitto Ridge Grappler sárgumik. Persze mindez nem volt elég, a kerékjárati íveket is ki kellett bővíteni. Az óriás abroncsok függőleges igen, széltében azonban még így sem férnek el, kilógnak néhány centit a kasztni vonalából. Eleinte a sportkocsit nem lehetett rendesen kormányozni a gyári felfüggesztéssel, ekkor került be alá az emelt tekercsrugós felfüggesztés. „Ezzel az autóval így már olyan helyekre is könnyedén el lehet jutni, ahová más C5-tel nem” – mondja a tulajdonosa.

Az 5,7 literes LS1 motorhoz egyébként nem nyúltak; a szívóüzemű erőforrás továbbra is 345 lóerőt mozgósít. A módosított alváz és a nagy kerekek miatt a gyorsulás 6,7 másodpercre nőtt, de terepen ugyan ennél ki vágyna többre?

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/