/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a titán karosszériás sportautó

2016. augusztus 11. 09:55   |   Autoblog
címkék:  

Az olasz Icona már 2013-ban hallatott magáról, amikor a Sanghaji Autószalonon bemutatta 950 lóerős hibrid sportautóját, a Vulcano-t. Ez azonban nem volt elég, hogy a nevét mindenki megjegyezze, így az idei Pebble Beach Concours d’Elegance-ra egy igazi különlegességgel készült. Megalkotta a világ első titán karosszériás autóját, a Vulcano Titaniumot.

A Vulcano Titaniumot minden idők leghíresebb és legnagyobb rajongótábort magáénak tudható felderítő repülőgépe, a Lockheed Blackbird SR-71 ihlette, aminek törzse szintén titánból készült. Az Icona szuperautója rendhagyó módon titán és szénszál felhasználásával készült, a külső karosszérialemezeket egytől-egyig a ritka és drága fémből alakították ki. A kocsi építése kézi munkával zajlott a nagy múltú olasz Cecomp cégnél, s mintegy 1000 munkaórát vett igénybe.

A Vulcano Titanium klasszikus hátsó középmotoros sportautó, feltöltött V8-as erőforrását a Chevrolet Corvette ZR1-től kölcsönözte. 670 lóerőt mozgósít, maximális nyomatéka pedig 840 newtonméter, ám ha a megrendelő úgy kívánja, teljesítménye akár 1000 lóerőig is feltornászható. A V8-as blokkhoz váltófülekkel vezérelhető Automac Modena váltót kapcsoltak, amivel a kocsi 2,8 másodperc alatt katapultál 96 km/órára és újabb 6 másodperc elteltével eléri a 192 km/órás sebességet. A csúcssebessége 350 km/óra felett van.

Az ilyen mértékű egyediséget meg kell fizetni, a Vulcano Titaniumért 2,5 millió eurót kérnek, ami egy új Bugatti Chiron ára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/