/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a tökéletes Jaguar E-Type

2020. június 26. 17:15   |   Autoblog
címkék:  

Az Eagle nevű angol cég Jaguar E-Type-ok felújításával és átalakításával foglalkozik, kérésre pedig megépíti az általa elképzelt legtökéletesebb példányt is, amely lényegében egy utcai versenyautó. Az Eagle Lightweight GT a modern technológiákkal beoltott csúcs E-Type, amely alig több mint 1 tonnát nyom, 4,7 literes motorja pedig 380 lóerős.

Minden Eagle Lightweight GT egy első szériás E-Type roadsterből születik meg. Az eredeti autót darabokra szedik, majd az eredeti karosszériaelemeket korszerű alumínium elemekre cserélik. Ezeket a cég munkatársai kézi munkával alakítják ki, az elemek megformázása több mint 2500 munkaórát vesz igénybe. Egy valódi E-Type Lightweight versenyautóval összehasonlítva az Eagle autóján öblösebb kerékjárati ívek vannak, hogy nagyobb, 16 colos felnikre szerelt szélesebb abroncsokat is be tudjanak fogadni.

A kerekek egyébként magnéziumból vannak, így csökkentik a rugózatlan tömeget. Emellett a váltóház, a differenciálmű háza, az olajteknő és a hátsó csonkállványok is magnéziumból épültek. A kipufogórendszerrel is megtakarítottak néhány tíz kilogrammot, ugyanis az egész titánium, a leömlők pedig rendkívül hőálló és könnyű króm-nikkel ötvözetből vannak (Inconel). Annak ellenére, hogy az utasteret bőrrel kárpitozták és klíma is van a fedélzeten, az Eagle Lightweight GT csupán 1017 kilogrammot nyom a mérlegen.

Az Eagle megtartotta a fantasztikus soros hathengeres erőforrást, de alaposan feltuningolta. Többek között 3,8-ról 4,7 literre növelte meg a lökettérfogatát, így 380 lóerős teljesítményt és 508 Nm-es nyomatékot ért el. Az erő egy megerősített ötfokozatú kézi váltón keresztül zúdul a hátsó kerekekre. A Lightweight GT körülbelül 5 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 270 km/óra körül van.

A Lightweight GT az Eagle egyik különleges modellje a Speedster, a Low Drag GT és a Spyder GT mellett. Évente csupán két darab kocsit építenek, amelyek egyenként 8000 munkaórát emésztenek fel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/