/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a tökéletes pályanapos gép

2022. május 31. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A Caterham bemutatta eddigi leggyorsabb utcai modelljét, a Seven 420 CUP-ot. A kupás versenyautó által inspirált Seven 420 CUP kivételes, 375 lóerő/tonnás fajlagos teljesítménnyel bír, így szupersportkocsikat megszégyenítő köridőkre képes.

DSC04011_EDIT-2_LR

A Caterham Seven 420 CUP-ban is a megszokott, szívóözemű 2 literes négyhengeres Ford Duratec motort találjuk, jelen esetben 210 lóerős teljesítménnyel és 203 Nm forgatónyomatékkal. A minimal roadster azonban pehelysúlyú, így 3,6 másodperc alatt sprintel 96 km/órára és 8,6 másodperc alatt 160 km/órára. A végsebessége pedig 220 km/óra, ami kifejezetten félelmetes lehet. A kétliteres szívómotorhoz Sadev hatsebességes szekvenciális váltót kapcsoltak.

Most első ízben a Seven állítható verseny Bilstein lengéscsillapítókat kapott, amelyek 10 fokozatban rögzíthetők, mindenféle szerszám nélkül, kézzel, néhány perc alatt. Sztenderd felszerelések még az Avon ZZR sportabroncsok, amelyek felárért ZZR Extreme pályagumikra módosíthatók.

DSC04103_EDIT_LR

A Seven 420 CUP verseny orrkúpjával és LED-es hátsó lámpáival is újat hoz, extraként pedig bukóketrec is rendelhető hozzá verseny visszapillantókkal. A speciális, áttetsző grafika minden példány sajátja.

A kabinban kompozit versenyüléseket találunk, de immár teljes szénszálas székek is elérhetők egyedi hímzéssel. A műszerfal teljes egészében szénszálas műanyagból készült, a kardánboxot és a fejtámlákat Alcantara szövettel borították.

A közúton használható Seven 420R és a Caterham Seven bajnokság versenyautója közé ékelődő Seven 420 CUP máris rendelhető, az alapára 54 990 font és csak kész autóként kapható. A gyártása a jövő év elején indul.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/