/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Toyota Land Cruiser kabrió

2022. július 19. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Ha valami annyira tökéletes, hogy nem tudsz mit hozzátenni, próbálj meg elvenni belőle. Közel-keleti karosszériaszabászok ezt az irányelvet követve vászonra cserélték a Toyota Land Cruiser acél tetőlemezét.

Épp csak bemutatkozott a Toyota J300-as kódjelű terepjárója (és annak kétpetéjű ikertestvére, a Lexus LX), hozzáértő szakműhelyek máris kezelésbe vették. Optikai tuningok, páncélozások és a többi szokásos beavatkozás után azonban most egy igazán különleges projektről számolhatunk be, méghozzá a Land Cruiser egyik legnagyobb és legfontosabb piacáról: a Közel-Keletről

Bár a szafari elsősorban afrikai műfaj, az Arab-félsziget végtelen homoksivatagaiban is van igény arra, hogy a látogatókat megkocsikáztassák a természetben, akár némi vadászatra is lehetőséget teremtve. Ilyen helyzetben magától értetődő követelmény a komfort, elengedhetetlen a tökéletes terepalkalmasság, de mindennél fontosabb a megbízhatóság. Ezért aztán a térség legújabb kirándulós terepjáróját az új generációs Toyota Land Cruiserből építették meg.

Cikkünk címében ugyan kabrióként említettük a járművet, de a megfogalmazás nem teljesen pontos. Az impozáns offroader ezen különleges példánya ugyanis valójában egy tetejétől végérvényesen megfosztott jármű, amelynek első két üléssorán kifeszített sátorponyva óvja a napszúrástól az utasokat. Az oldalfalak teljes hiánya szellőssé teszi a Land Cruisert, a további optimalizált légmozgásról háromzónás klímaberendezés gondoskodik.

A leghátsó két ülésre sem árnyékoló, sem külön hőfokszabályozás nem jutott, de mivel itt vélhetően úgyis a VIP vendégek fegyverhordozói, a sofőr segédjei ülnek, az ő személyes igényeik aligha élveztek elsőbbséget az építés során. A Toyota ugyan elvileg biztosít légbefúvókat a Land Cruiser harmadik üléssorára, ezek azonban a tetőoszlopokkal együtt az átalakítás áldozatává váltak.

Sem a donorként kiválasztott autó műszaki adatairól, sem az átalakítás költségeiről nincsenek adataink. Az új generációs Land Cruiser mindenesetre kiváló alap lehetett a kabriósításhoz, hiszen a továbbfejlesztett létraváz könnyebb és szilárdabb is az elődmodellénél, így a tetőszerkezet eltávolítása után kevesebb merevítést kellett alkalmazniuk.

A régi 5.7 V8 távozásával a közel-keleti piacokon kétféle V6-os benzinmotorral kínálják a Land Cruiser 300-ast. A csúcsot az új fejlesztésű, duplaturbós, 3444 köbcentiméteres V35A-FTS egység jelenti, 406 lóerővel és 650 Nm-es nyomatéki csúccsal. Kedvezőbb árfekvésű alternatívaként ugyanakkor ezen a piacon visszahozták a kínálatba a Toyota elpusztíthatatlan 1GR-FE szívómotorját is: a négyliteres V6-os legnagyobb teljesítménye 275 lóerő, maximális forgatónyomatéka 385 Nm. Az előbbihez tíz-, utóbbihoz klasszikus hatfokozatú automata sebességváltó társul. Az üzemanyagtartály mindkét esetben 110 literes.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/