/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a vadonatúj Citroën C4

2020. június 16. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A Citroën 2020-ban is folytatja elektromos offenzíváját, mégpedig a kompakt ötajtósok szegmensében: megérkeztek az első képek az új, elektromos hajtású ë-C4 – 100% ëlectricről és az új C4-ről. A kompakt ötajtós modell legújabb generációja továbbra is bátran feszegeti a kategória eddig ismert határait, és tökéletesen hozza a Citroën-karaktert.

A Citroën sikeresen szerepel a SUV kategóriában: a C3 Aircross SUV 300 ezer, míg a C5 Aircross SUV 200 ezer példányban kelt el azóta, hogy 2017 végén bemutatkoztak a piacon. A márka most a kompakt ötajtósok szegmensében készül nagy visszatérésre. Ez a szegmens nagyon fontos szerepet játszik az európai piacon: 2019-ben az alsó-középkategória eladásainak közel 28%-át a kompakt ötajtósok tették ki. Az új C4 és az új ë- C4 – 100%-ëlectric a szegmenssel kapcsolatos elvárások mindegyikének megfelel, ugyanakkor merőben új, a mai világ igényeire szabott koncepciót és teljesen egyedi karaktert hoz a piacra.

A Citroën kompakt ötajtós modelljének legújabb generációját nem ihlette más, csakis a felhasználók igényei, az, ahogyan ők élik meg az autózás világát. Az új modellek mindent tudnak ahhoz, hogy felrázzanak egy olyan kategóriát, amely megérett a megújulásra.

Az új C4 és az új ë-C4 – 100%-ëlectric ugyanaz a modern, csúcstechnológiát képviselő modell, amely azonban három különböző meghajtással készül: 100%-ban elektromos, illetve benzin-, valamint dízelmotorral. Ily módon az ügyfél választhatja ki azt az erőforrást, amely az igényeinek leginkább megfelel. Az új ë-C4 – 100%-ëlectric a Citroën ötödik villamosított modellje, a C5 Aircross Hybrid SUV, az Ami, az ë-Jumpy és az ë-SpaceTourer után.

Az új C4 és az új ë-C4 – 100%-ëlectric egyedülálló és merész stílusával új koncepciót hoz a szegmensbe. A jellegzetesen magas felépítés révén egyesíti a kompakt ötajtósok eleganciáját és dinamizmusát a SUV modellek néhány, erőt és karaktert sugárzó megoldásával. Az aerodinamikus, finoman ívelt vonalak hűen tükrözik a Citroën márkajegyeit, egyúttal viszont új stíluseszközöket is bevezetnek. Az otthonos, de technológiai elemekben gazdag utastér kellemes, komfortos és modern utazási élményt nyújt.

Az új C4 teljes mértékben a Citroën Advanced Comfort program jegyében készül, és teljesen új értelmezését adja a modern, mindenre kiterjedő kényelemnek. A progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztésnek és az Advanced Comfort üléseknek köszönhetően kényelmes az utazás, az utastér otthonossága és praktikus fedélzeti eszközei kellemes időtöltéssé teszik az autózást, a megnyugtató beltéri kialakítás és világítás a lélek nyugalmát biztosítja, a technológiai megoldások és a vezetést segítő rendszerek pedig a vezető számára teszik kényelmessé az autóhasználatot. A új ë-C4 – 100%-ëlectric még ezt is tudja fokozni, az autó működése ugyanis teljesen csendes.

Az új C4 és az új ë-C4 – 100%-ëlectric méltó örökösei a márka híres történelmi ötajtósainak – köztük a GS-nek, amely idén ünnepeli 50. születésnapját. Az új modell hivatalos bemutatójára június 30-án kerül sor, forgalmazásuk pedig 2020 második félévében kezdődik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/