/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a vágott tetejű Pagani Zonda

2017. augusztus 22. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

A Pagani Zonda 1999 márciusában, 18 évvel ezelőtt mutatkozott be a Genfi Autószalonon, s a speciális szériákat és különkiadásokat is számolva nagyjából 150 darab készült belőle. 2014-ben a Zondát leváltotta a Huayra, ennek ellenére továbbra is futnak be megrendelések az előbbire. A legfrissebb a sorban a Pebble Beach Concours d’Elegance-on is kiállított HP Barchetta.

A legfrissebb egyedi Zonda a HP Barchetta nevet viseli. A legnagyobb változást a többi Zondához képest a keskeny és alacsony szélvédő, valamint a részlegesen fedett hátsó kerekek jelentik. A HP Barchetta egyedi megoldása még a felső légbeömlő nyílás, amelyet itt annak ellenére alkalmaztak, hogy a kocsinak egyáltalán nincsen teteje. A kovácsolt könnyűfém kerekek központi csavarosak, elöl 20, hátul 21 hüvelyk az átmérőjük. A kabinban a Huayra BC kagylóülései kaptak helyet, klasszikus tartan mintával.

Mondhatnánk, hogy a Zonda HP Barchetta az utolsó legyártott Zonda, de a lelkes ügyfelek egyszerűen nem hagyják kihalni a V12-es szívómotorral hajtott szupersportgépet.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/