/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ legdrágább új autója

2021. június 01. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Rolls-Royce első 21. századi, megrendelésre épített egyedülálló modellje, a Sweptail 12,8 millió dolláros árával egészen mostanáig a világ legdrágább új autójának számított. A Rolls-Royce Coachbuild részleget újra feltámasztó, legújabb Boat Tail modell azonban a 28 millió dolláros árával letaszította a trónról. Három darabra kaptak megrendelést.

A 2017-es Sweptail megjelenése után a márka számos vagyonos ügyfele fordult a Rolls-Royce-hoz hasonlóan egyedi kivitelű járművek megalkotásának lehetőségével. A márka igent mondott és megnyitotta a Coachbuild részleget. Három érdeklődő is akadt, akiket a kortárs tengerészeti stílus nyűgözött le a legjobban, és a modern J-osztályú jachtok által inspirált dizájnt szerették volna viszontlátni egy négykerekűn. A Rolls-Royce ezért úgy döntött, hogy a Boat Tail, azaz a hajófarok tipológiát fogja követni, amikor a karosszériaépítők a vitorláshajók formáit ültetik át egy autóra. A megrendelőkkel való egyeztetést követően elhatározták, hogy mindhárom autónak megegyező lesz a karosszériája, ám mindegyiket messzemenőkig egyedire szabják.

A Boat Tail közel 5,8 méter hosszú, s a megjelenése rendkívül arisztokratikus. A hűtőmaszk az orr-rész szerves részét képezi. A vékony nappali fények mélyen ülnek, a tompított és távolsági világításért pedig klasszikus kerek fényszórók felelnek. A sziluett hajózási utalásokkal van tele. Ilyen a körbefutó szélvédő, a termetes, hosszú orr és a lecsapódó farrész, amely egy elhaladó motorcsónakra emlékeztet. Az elkeskenyedő farba vékony lámpákat integráltak és a kapcsolat a hajózással itt a legegyértelműbb. A faborítású hátsó fedélzetek mintájára ugyanis a teljes hátsó részt nyílt pórusú fekete/szürke fával borították. A hosszanti erezettségű deszkákat rozsdamentes acél pálcák tagolják. Az idő viszontagságai ellen egy fixen rögzíthető tetőt is megalkottak az autóhoz.

A hajózási témához illeszkedve a bőrkárpit színe elöl sötétkék, hátul pedig világosabb árnyalatú kék. A műszerfalon nyílt pórusú, antracitszürke fadekorációt látunk, s a műszerek számlapja is egyedülálló. A műszerfal éke, az időmérő ezúttal a svájci Bovet manufaktúra segítségével készült. Az igazi különlegesség azonban a hátsó fedélzet, amely pillangószerűen felnyitható és számos rekeszt rejt magában. Az egyik oldalon az aperitifeknek van hely, míg a másik oldalon az ételek jutottak főszerephez. Természetesen hűtőszekrényt is beépítettek. A mérnökök piknikasztalokat és székeket is integráltak a hátsó traktusba. Ha pedig elromlik az idő és esni kezd, jól jön a kiemelhető, nagyméretű esernyő.

A Rolls-Royce Boat Tail egy teljesen homologizált utcai autó, amely a vezetésre született. Így átesett ugyanazokon a szigorú dinamikai teszteken, amelyeken más Rolls-Royce modellek is. Három darab készül belőle, az ára pedig 20 millió font, vagyis 28 millió dollár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/