/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ legértékesebb autója

2022. május 21. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz úgy döntött, hogy értékesíti magángyűjteménye egy igen becses darabját, az egyik létező, 1955-ös Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupét. Az alkotója és főmérnöke, Rudolf Uhlenhaut után elnevezett sirályszárnyas prototípusért 135 millió eurót, azaz csaknem 52 milliárd forintot fizettek, ami így toronymagasan az aukción valaha értékesített legdrágább autó lett. Az aukcióból befolyó összeget teljes egészében a Mercedes-Benz Fund alapítvány kapja.

A 300 SLR Uhlenhaut Coupé árverésére május 5-én, a Mercedes-Benz Museumban került sor az RM Sotheby’s együttműködésével. A meghívottak válogatott Mercedes-Benz ügyfelek és nemzetközi járműgyűjtők voltak. Az értékesített 300 SLR Uhlenhaut Coupé a Mercedes-Benz Classic saját, nem publikus gyűjteményét gazdagította, amely több mint 1100 járműből áll. A vevő beleegyezett, hogy különleges alkalmakkor közszemlére teszi a 300 SLR Uhlenhaut Coupét. A második eredeti 300 SLR Uhlenhaut Coupé a Mercedes-Benz tulajdonában marad és továbbra is megtekinthető lesz a stuttgarti múzeumban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/