/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: a világ legfeketébb autója

2019. augusztus 28. 14:15   |   Autoblog
címkék:  

A BMW a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartja az új, harmadik generációs X6 világpremierjét, amely a kiállításon egy igazán különleges verzióban is megjelenik. A VBX6 elnevezésű show autó a létező legfeketébb fekete bevonatot, a Vantablack VBx2-t kapta, amely az emberi szem számára kétdimenzióssá teszi a látványt.

A VBX6 BMW X6 az első jármű a világon, amely megkapta a nanostruktúrás Vantablack VBx2 fényezést. Az ezzel a speciális festékkel lefújt tárgyak elvesztik a körvonalaikat, annyira, hogy a szem kétdimenziósként érzékeli őket. Rápillantva egy ilyen tárgyra az agy úgy hiszi, hogy éppen egy lyukba vagy üres térbe bámulunk. A Vantablack bevonat a legfeketébb fekete, ami létezik, gyakorlatilag a fény 99,9 százalékát elnyeli.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Pataki Gábor
2019-08-28 - 19:43

Mi értelme van ennek? “Az ezzel a speciális festékkel lefújt tárgyak elvesztik a körvonalaikat, annyira, hogy a szem kétdimenziósként érzékeli őket. Rápillantva egy ilyen tárgyra az agy úgy hiszi, hogy éppen egy lyukba vagy üres térbe bámulunk.” Mi abban a jó, hogy ha az én autómat nem látják a közlekedésben résztvevők, vagy én nem látom azt az autót, amely ezzel a speciális festékkel van “lefújva”? Növelik a balesetveszélyt ezzel a “modern(?) festési eljárással? Szerintem nagy – mit mondjak – baromság.


*/