/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ leggyorsabb Bogara

2016. szeptember 20. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

Egy speciálisan felkészített Volkswagen Beetle sebességi rekordot döntött a World of Speed rendezvényen a Bonneville-i sóstónál. A 2 literes TSI turbómotorral hajtott Beetle 328 km/órás sebességet ért el, ami a valaha dokumentált legnagyobb sebesség egy Bogártól.

Annak érdekében, hogy a kocsi 300 km/óránál is nagyobb sebességet érhessen el, mindenekelőtt a széria 2 literes, közvetlen befecskendezéses TSI turbómotort faragták át jelentősen. Új turbófeltöltőt, dugattyúkat, vezérműtengelyeket, hajtókarokat és hengerfejet szereltek a motorba, amely így 550 lóerő és 571 Nm nyomaték leadására lett képes. Emellett a Beetle speciális kerekeket kapott és jelentősen megültették. Ezen kívül korlátozottan önzáró differenciálmű javít a tapadáson és a szükséges biztonsági szerelvényeket is megkapta az autó, mint a bukóketrec, az ötpontos biztonsági övvel szerelt kagylóülés és a tűzoltó rendszer. A lassításban két fékezőernyő segített.

A Beetle LSR (Land Speed Record) egy mérföldes távon 328 km/órás sebességet ért el, amivel hivatalosan a planéta leggyorsabb Bogarává lépett elő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/