/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: a világ leggyorsabb SUV-ja

2017. április 13. 12:25   |   Autoblog
címkék:  

A Fiat-Chrysler a Dodge Challenger SRT Demon után újabb erőgépről rántotta le a leplet. Ezúttal egy jóval tágasabb és praktikusabb, tehát családbarát járgányról van szó, a Jeep Grand Cherokee Trackhawkról. A kiváló terepjáró képességekkel megáldott Jeepbe beültették a Hellcat modellek feltöltött V8-as motorját, így az a világ leggyorsabb szabadidőautójává avanzsált.

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk a legerősebb és legfürgébben gyorsuló SUV a planétán, többek között az AMG által felhergelt Mercedesek és a W12-es motorral szerelt Bentley Bentayga sem érnek a nyomába. A Grand Cherokee ugyanis megkapta a Dodge Hellcat modellek 6,2 literes, kompresszoros V8-as aggregátját, amely 707 lóerős és 874 Nm nyomatékú. A Jeep terepjáróhoz képest fantasztikus menetteljesítményeket képes felmutatni: 3,5 másodperc alatt katapultál 96 km/órára, 11,6 másodperc alatt futja a negyed mérföldet, csúcssebessége pedig 289 km/óra.

A V8-as motorhoz a sztenderd TorqueFlite nyolcfokozatú automataváltó továbbfejlesztett változatát kapcsolták. A Grand Cherokee Trackhawk-ban a Jeep ismert Quadra-Trac négykerék-hajtási rendszere dolgozik, egyfokozatú osztóművel és korlátozottan önzáró, elektronikus hátsó differenciálművel. A meghajtótengelyt és a hátsó tengelyt természetesen megerősítették, s a kocsit rajtelektronikával is felszerelték. A sofőr öt különböző menetprogram közül válogathat, az automata mellett létezik sport, pálya, hó és vontató üzemmód. Ezek külön-külön vezérlik az összkerékhajtást, az erőátvitelt, a felfüggesztést és a kormányzást. A Trackhawk egyébként 3,5 tonnás fékezett utánfutót is vontathat.

A sport-SUV megállításáról nagyteljesítményű Brembo fékrendszer gondoskodik, a legnagyobb első tárcsákkal, amelyet valaha Jeep járműre szereltek. Az első szellőzős tárcsák átmérője 40 centiméter, s hatdugattyús nyergek szorítják őket. Hátul 35 centiméteres tárcsák lassítanak, 4-dugattyús nyergekkel. Az új Brembo fékekkel a Grand Cherokee Trackhawk 34 méter alatt megáll 96 km/óráról.

Ami a megjelenést illeti, a csúcs-Jeep színre fújt kerékjárati íveiről, küszöbidomairól és formázott, dupla szellőzős motorháztetejéről ismerhető fel. Hozzáértőknek feltűnhet, hogy nincsenek ködlámpák, ezek helyén légbeömlőket alakítottak ki. Egyedi elemek még a fekete hátterű és keretes bi-xenon fényszórók, továbbá a 2,5 centiméterrel alacsonyabb hasmagasság. A far jellegzetességei a fekete szoknya, továbbá a négy darab, 10 centis fekete króm kipufogó. A 20 x 10 hüvelykes könnyűfém felnik mögött jól látszanak a sárga féknyergek. A gumik mérete 295/45 ZR 20.

A magas minőségű kabinban puha tapintású anyagokkal találkozni, melyeket fekete króm díszítések és karbon berakások egészítenek ki. A fő műszeregység közepén a fordulatszámmérő trónol, baloldalt a 320 km/óráig kalibrált sebességmérő kapott helyet. A középkonzolt a 8,4 hüvelykes Uconnect képernyő foglalja el. Alapkivitelben az autó nappabőr/Alcantara kárpitozású üléseket kap, de rendelhető teljes bőrbelső is fekete vagy sötét rubinvörös színben.

A Jeep Grand Cherokee Trackhawk az év végén érkezik majd meg az amerikai márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

P-Sz Dániöl
2017-04-18 - 16:52

Nem igaz, hogy a Bentley Bentayga sem ér a nyomába, ugyanis annak 301 km/h a végsebessége, a Jeep-nek pedig 289 km/h. Ebből következően a cím sem helyes, nem a Jeep Grand Cherokee Trackhawk a világ leggyorsabb SUV-ja.
Kérem, vizsgálják meg a kérdést!


*/