/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ leggyorsabb traktora

2019. november 20. 11:50   |   Autoblog
címkék:  

A JCB Fastrac traktora júniusban 166,7 km/órával már világrekordot futott, a napokban azonban az aerodinamikai módosításoknak köszönhetően azt sikerült jelentősen felülmúlnia. Elérte a szédületes 247,47 km/órás tempót, 217,56 km/órás átlagsebességével pedig ismét bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

WFT_GUY_1_LR

Az új sebességi rekordban nagy szerepet vállalt a Williams Advanced Engineering cég, amely a jármű alakjának megváltoztatása nélkül a legmagasabb szintre emelte az aerodinamikai teljesítményt. Új formájú, rövidebb első „lökhárítót” szereltek fel a járműre, teljesen burkolt és sima haslemezt építettek be, leszerelték a külső tükröket és átalakították a kabin mögötti oldallemezeket. Az eredmény a normál Fastrac traktoréhoz képest 25 százalékkal jobb légellenállás lett.

Az átalakított Fastrac traktor volánjánál ezúttal is Guy Martin motorversenyző és tévés műsorvezető ült, aki az Elvington repülőtéren mindkét irányban elvégzett kísérletnél 217,56 km/órás átlagsebességet produkált. Egy alkalommal a 247,47 km/órás sebességet is elérte, ami példa nélküli egy mezőgazdasági járműtől. A JCB Fastrac ismét a világ leggyorsabb traktora lett.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/