/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ legjobban gyorsuló autója

2020. november 04. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A japán Aspark Owl elektromos hajtású hipersportautó sorozatgyártású verziója az olaszországi Misano versenypályán 1,72 másodperces 0-96 km/órás gyorsulást produkált, mégpedig utcai Michelin abroncsokon. Ezzel hivatalosan a jelenleg gyártott legjobb gyorsulású személyautó a planétán.

Misano-01

Az Owl az oszakai központú Aspark vállalat fejlesztése, amelyet az olaszországi Torinóban, a Manifattura Automobili Torino cégnél fognak gyártani. Az Owl több szempontból is különleges jármű, hiszen kompletten szénszálas műanyagból készült, magassága nem éri el az 1 métert és négy darab kiemelkedően potens villanymotor repíti.

Misano-03

Az Aspark Owl teljesítménye 1480 kW (2012 LE), nyomatéka pedig eléri a 2000 newtonmétert. A négykerék-hajtású, kerekenkénti nyomatékszabályozást felvonultató elektromos hiperautónak nemcsak a gyorsulása kivételes, hanem a végsebessége is, amivel szintén csúcstartó lesz a villanyautók körében (400 km/óra).

Misano-02

Az Aspark Owl-ból összesen 50 darabot készítenek, az első példányokat még idén kézhez kapják a tulajdonosaik. A villanyos hipersportautót 50 ezer euróval lehet előjegyeztetni, a teljes ára 2,9 millió euró.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/