/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a világ legszebb autója

2018. április 17. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

A rangos nemzetközi autós szépségversenyeken szinte kivétel nélkül háború előtti modellek nyerik a legszebbnek járó trófeát, amin nincs mit csodálkozni. Elég egy pillantást vetni erre a káprázatos, 1929-es évjáratú Mercedes-Benz S Barker Tourer Boat Tail modellre, amely korának leggyorsabb utcai autója volt.

Az 1927-es Mercedes-Benz S-sorozaton alapuló Barker Boat Tail modell 200 lóerős kompresszoros motorjának és könnyített, áramvonalas karosszériájának köszönhetően korának legerősebb és leggyorsabb utcai autója volt. A British Racing Drivers’ Club társalapítója, Earl Howe megrendelésére készült. Karosszériáját a Barker cég készítette, amely forradalmi kialakítású, a repülőgépek által ihletett alumínium alkatrészekkel és ‘hajófarok’ hátsó kiképzéssel rendelkezik.

Az egyedi Benz 1958-ig járta Nagy-Britannia útjait és vett részt különböző versenyeken, majd elkerült az Egyesült Államokba, ahol ma is lakik. A tulajdonoscserét követően a Barker Boat Tailt átfestették, farát pedig átalakították és pótkereket tettek rá. Az autó jelenlegi tulajdonosa azonban egy többéves felújítási projekt keretében visszaállította a Mercedes eredeti állapotát, az egyedi Peacock kék fényezést és a különleges hajófarok hátsó traktust is beleértve.

A Pebble Beach Concours d’Elegance seregszemlén tavaly ‘Best of Show’ díjjal kitüntetett Mercedes-Benz S Barker Tourer Boat Tail 1958 után ismét Európába jön, augusztus 31. és szeptember 2. között az Egyesült Királyságban, a Hampton Court Palace-ben lesz megtekinthető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/