/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a villanyhajtású BMW rendőrautó

2022. december 07. 15:35   |   Autoblog
címkék:  

Immár 17 éve minden esztendőben készül egy rendőrségi dizájnnal felvértezett tuningautó, amely a legális, biztonságos tuningot népszerűsíti. A német közlekedési minisztérium által is támogatott Tune it! Safe! kampány idei rendőrautóját ismét a legendás BMW-tuner AC Schnitzer prezentálta, ezúttal egy villanyhajtású modellt véve alapul.

Az aacheni központú AC Schnitzer immár nyolcadik alkalommal szállítja a Tune it! Safe! kezdeményezés tanulmányautóját. Idén egy BMW i4 M50 modellt öltöztettek fel tuningkiegészítőkkel és a hagyományos rendőrségi berendezésekkel.

A patinás német BMW-nemesítő az elektromos típushoz kifejlesztett aerodinamikai csomagját szerelte fel az autóra, amely új első lökhárítóból és toldatból, oldalsó légterelőkből, tetőlégterelőből és hátsó szárnyból áll. Természetesen a széria felniket is lecserélte a saját szettjére, az AC4 típusú kerekek 20 colosak, ezüst-fekete árnyalatban pompáznak és 255/35 R 20, illetve 265/35 R 20 méretű Hankook Ventus S1 evo 3 abroncsokat húztak rájuk. A tökéletes optika és a még jobb kanyarstabilitás érdekében 25 mm-t ültető rugókat is szereltek a BMW alá.

A karosszériát a Foliatec hivatalos rendőrségi fóliázással látta el, a tetőre pedig felkerült egy Hella RTK 7 fényhíd kibeszélővel. A számos ponton elhelyezett villogókat is a Hella szállította.

Bár az AC Schnitzer BMW i4 M50 544 lóerős teljesítményével és 3,9 másodperces gyorsulásával abszolút alkalmas lenne elfogóautónak, sohasem fogja üldözni a bűnt, hiszen ezúttal is csupán demonstrációs célokat szolgál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/