/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a villanyhajtású klasszikus Alfa Romeo

2020. március 30. 18:00   |   DG
címkék:  

A klasszikus autók villanyossá alakítása a restomodding iparág egyik meghatározó trendjévé fejlődött. Az olasz Totem Automobili is ezt az utat követi, és egy klasszikus olasz szépséget elektromos hajtáslánccal és szénszálas karosszériával látott el. A lélegzetelállító Alfa Romeo GTe még ebben az évben megjelenik.

A Totem Automobili alkotása egy olasz klasszikus, az Alfa Romeo Giulia GT Junior 21. századi újraértelmezése, amely belsőégésű motor helyett elektromos hajtásláncból meríti az erejét, s fém karosszéria helyett szénszálas felépítményt visel. A GTe nagyságrendekkel gyorsabb jármű lesz, mint az őse, hiszen a villanymotorja 518 lóerőt és 940 Nm nyomatékot fog mozgósítani. A Totem becslése szerint a GTe 3,4 másodperc alatt letudja majd a százas sprintet, ami őrületes.

A villanymotort egy 50,4 kWh kapacitású, folyadékhűtéses akkumulátor táplálja, amely a Totem szerint a piac legbiztonságosabbja és legkönnyebbje; a súlya mindössze 350 kilogramm. A hatótávolságot 320 kilométerben állapították meg, „normál tempónál”.

A Totem GTe építése egy Giulia GT Junior autóval indul, amelyet teljesen szétszednek. Csak az eredeti kasztni 10 százalékát tartják meg; alumíniumból vadonatúj szerkezetet építenek, beépített vázkerettel, amely eléggé merev ahhoz, hogy kibírja a hatalmas teljesítményt. A karosszériapaneleket szénszálas műanyagból készítik el, hogy a tömeget a lehető legalacsonyabban tartsák. Előre MacPherson, hátulra többlengőkaros felfüggesztést építenek be. Alapkivitelben az autó Bilstein futóművel készül, de kérhető elektronikus felügyeletű, sőt, légrugós felfüggesztés is.

A Totem a GTe modellt eredetileg az idei Goodwoodi Sebességfesztiválon szerette volna bemutatni, de az őszre halasztották, így várnunk kell még néhány hónapot.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/