/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Viper motoros Saab kombi

2015. január 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Vannak azok a fajta átalakítások, amik bármennyire is típusidegenek, egyszerűen jobbá teszik az adott autót. Ilyen lett a 2011-es Saab 9-3 kombijának átépítése, melybe még egy 8.4 literes V10-es Dodge motor is belefért.

Az esély egyenlő a nullával arra, hogy ennek a Saabnak a tulajdonosával valaha egy másik ilyen gépkocsi büszke gazdája szembejöjjön. Hogy miért? Mert ez a 9-3 Estate szívében már egy Dodge Viper, de külsejét is érte néhány kellemes módosítás.

Az átalakítások sora az autó szétszerelésével vette kezdetét. Köztük a teljes motortér kipucolása játszotta a legfőbb szerepet, hogy valahogy be tudják passzírozni a hatalmas blokkot a 9-3 orrába. Természetesen a tűzfalat is vágni kellett, de a merevebb új rögzítésekkel végül helyére került a nagy szív, innentől pedig egy 650 lóerőt (477 kW) és 813 Newtonméter forgatónyomatékot előállító Saabról beszélhetünk.

Természetesen a váltót, valamint a komplett futóművet – a fékekkel együtt – lecserélték az autón, miközben a nyomtávon is szélesítettek néhány centit. Hogy mindez milyen eredményt hozott az autó menettulajdonságaiban, illetve egyáltalán mennyi pénzbe kerülhetett, megtippelni sem tudjuk, de a képek önmagukért beszélnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/