/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: a Volkswagen szuperbusz

2019. november 19. 14:55   |   Autoblog
címkék:  

Ez a Volkswagen Transporter T5 2004-ben gördült le a szerelőszalagról és négy évig normál, mindennapos használatban volt. Addig, amíg egy közlekedési balesetben csúnyán össze nem tört, s a tulajdonos úgy nem döntött, hogy inkább átalakítja. Egy 996-os Porsche Turbo teljes hajtásláncát beleépítette, a vezetőülést pedig elöl középen helyezte el, akárcsak egy McLaren F1-ben.

A Transporter Porsche alkatrészekkel született újjá és avanzsált kőkemény sportautóvá. Hátul, ahol normális esetben a csomagok utaznának, most egy Porsche 996 Turbóból származó 3,6 literes hathengeres boxermotort találunk, 647 lóerősre tuningolva.

A sofőr munkahelye is eléggé rendhagyó, a McLaren F1-től ihletet merítve ugyanis középre építették be a vezetőülést, a pedálokat és a műszereket. A hatfokozatú kézi váltó karja is kézre esik. A sofőr szénszálas kagylóülésben foglalhat helyet, s rajta kívül még négy ember élheti át a Porsche turbómotor által biztosított élményt.

A Transporter színe is árulkodó, ugyanis eredeti Porsche RS zöldre fényezték. A karosszériát H&R versenyfutóműre ültették rá, a tapadásért pedig 19 colos ATS Superlight felnikre feszített 245/40 és 285/35 méretű Michelin Pilot Supersport köpenyek felelnek. A lassítás feladatát elöl 390, hátul 365 mm-es Brembo tárcsákra és 6-, illetve 4-dugattyús féknyergekre bízták.

A 3,6 literes biturbó motor brutális 647 lóerőt és 790 Nm forgatónyomatékot termel, így 4,9 másodperc alatt gyorsítja fel a 2,1 tonnás buszt százra és elképesztő 310 km/órás végsebességet tesz lehetővé. Utóbbit nem mernénk kipróbálni.

A zöld Volkswagen T5 TH2 RS minden bizonnyal a világ leggyorsabb Transportere és most eladó. Nem olcsó, sőt, drágább mint egy 991.2-es Turbo: 155 ezer eurót kérnek érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/